Това е 100% кафява леща & NOTHING MORE. Едва ли е нужно да Ви запознаваме с кафявата леща, защото едва ли има някой, който не я е опитвал поне веднъж в живота си. Лещата се вари по-лесно и по-бързо от повечето варива, което спестява ценно време в кухнята. Има високо съдържание на белтъчини, фолиева киселина, желязо, бета каротин, тиамин, калций, магнезий, витамини РР и В и др. Кулинарните ѝ приложения са стотици и може да се използва както за традиционни български ястия, така и за кулинарни изкушения с индийски или арабски произход.
Начин на употреба: Да се изплакне и вари в не подсолена вода в съотношение 1:3
Съставки: 100% кафява леща
| Хранителни стойности за | 100 g |
|---|---|
| Енергийност (kcal/ kJ) | 345/1445 |
| Въглехидрати (g) | 59.15 |
| от които захари (g) | 0 |
| Мазнини (g) | 2.17 |
| от които наситени (g) | 0.38 |
| Протеини (g) | 24.95 |
| Сол (g) | 0.07 |
| Фибри (г) | 10.8 |