Български продукт Био Кисело Мляко Harmonica 3,6%
Годно до: 22/08/2025
Ябълковият оцет е чудесна добавка към рибни и месни ястия. Малко по-сладък е от винения оцет, затова е подходящ за по-кисели зеленчукови салати.
Съставки: 100% ябълков оцет, алк. <0,5%
Аромат | типичен, на ябълки, без друг аромат |
---|---|
Цвят | златисто-жълт |
Вкус | типичен, на ябълки |
Външен вид | течен, бистър, възможно е да се открие утайка – това е естествен процес, който не нарушава качествата на оцета |
Съхранение | стайна температура |
Как се прави: Към ябълковия сайдер се добавя готов оцет и се провежда през различни бидони до бидона за ферментация. Там бактерията преобразува алкохола в оцетна киселина. След ферментацията оцетът се разрежда до 5% оцетна киселина и се бутилира.
Производител: "Био България" ООД
Страна на произход: България
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 16/95 |
Въглехидрати (г) | 4 |
Протеини (г) | <0,1 |
Натрий (мг) | 10 мг |