Спелтата е специален сорт жито, познатo още от най-дълбока древност и наричано „житото на фараонитe“. Спелтата е много подходяща при здравословно хранене. Нейните съставки са водноразтворими и това улеснява възприемането им от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и подобряват кръвообръщението, улесняват бъбречната дейност и пречистването на организма, действат съдоразширяващо и подобряват храносмилането.
Каменната мелница смила спелтата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.
Нашето брашно съдържа всичките ценни масла от зародиша, фибрите от триците, и протеина от ендосперма на зърното. В него не добавяме и не премахваме нищо, което прави нашия продукт изцяло натурален.
Начин на употреба: Подходящо за всяка пълнозърнеста наслада - от селски хляб и малки питки, до здравословни палачинки, вкусни мъфини и курабийки.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 326 / 1363 |
Въглехидрати (г) | 69 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 2 |
от които наситени (г) | 0 |
Протеини (г) | 8 |
Сол (г) | 0 |