Наситен, интензивен мастилено-червен цвят с рубинени оттенъци. Елегантен и компексен аромат на зрели плодове – череша, слива, къпина и черница; с нотки на шипка и черен бъз, обгърнат от пикантен тон, дим и опушено месо. Отлична концентрация, зрели танини, много добре балансирани феноли и киселини, обло, меко и в същото време обемно вино. Пикантно-плодовият вкус на Гранд Кюве се подчертава от елегантно интегриран тон на дъб и пушек. Продължителен и запомнящ се финал и пикантен послевкус.
Идеална комбинация за телешки стек, особено Турнедо „Росини” или пържола в японски стил, обилно гарнирани бургери, печена патица и хрупкави патешки палачинки в китайски стил; Коледна пуйка, паста със сирене или макаронада (паста, печена с месо); твърди сирена като Чедър. Препоръчва се поднасяне в чаша тип Каберне/Мерло или Бордо (високо столче, широк балон, широк отвор) или стандартна чаша за червено вино. Оптималната температура на сервиране е 16-18°C. Препоръчва се декантиране поне два часа преди сервиране.
Съдържание на алкохол: 14%