Чорисо, наричано също и чоризо е пикантен колбас от свинско месо, произхождащ от Испания и Португалия. Чорисо е изключително популярен и в Мексико, Аржентина и други страни от Латинска Америка. Основна подправка за приготвянето на чорисо е червеният пипер, който придава на колбаса специфичен вкус и червеникав цвят.
Съставки: Свинско месо и бекон (приготвени от 123g свинско месо на 100g краен продукт), червен пипер, сол, соев протеин, лактоза (мляко), декстрози, подправки, антиоксидант E-316, консерванти (E-250, E-252), ядлива естествена обвивка. Може да съдържа следи от мляко и продукти от него (включително лактоза) и соеви ядки.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 489 / 2022 |
Въглехидрати (г) | 3 |
от които захари (г) | 2 |
Мазнини (г) | 45 |
от които наситени (г) | 18 |
Протеини (г) | 18 |
Сол (г) | 3,75 |