Cake La Bottega della Torta with Wholemeal Flour, Brown Sugar and Cherry Filling
Best before: 28/02/2026
Кейковете са толкова разнообразни, че винаги могат да те изненадат с нов вкус и да откриеш новия си любим сладкиш сред тях. Те са страхотно решение когато имаш повод за празник или просто искаш да подсладиш деня си. Независимо от повода, те винаги носят удоволствие, наслада и незабравими спомени. Празнувай живота с тази селекция неустоими предложения, които няма да те оставят безразличен.
8 порции
30 минути + печене и охлаждане
Лесна
Бисквитите се смилат, към тях се прибавя разтопеното масло и есенцията ром и се разбърква. Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см.
В купа се разбиват крем сиренето (на стайна температура), заквасената сметана и кленовият сироп. Добавят се яйцата (на стайна температура) и бадемовото брашно. Разбърква се. Накрая се прибавя лимоновата кора, и отново се разбърква.
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40-60 минути. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа, ако имаш търпение остави го за денонощие.
Сладкото се приготви като свариш боровинките със захарта и лимоновия сок до сгъстяване. Чийзкейкът се поднася полят със сладкото от боровинки.
12 порции
120 минути
Лесна
Загрей фурната до 200 градуса. Намажи три кръгли форми/26 см/ за торта. Постели с хартия за печене, след това намажи с масло. В купата разбий маслото, киселото мляко, яйцата, 1 ч. захар, ванилията и кефира. Добави брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта и разбъркай, докато се смесят. Изсипи тестото в 3-те форми за торта и печи 28-30 минути, докато върховете просто стегнат и вече не се люлеят в центъра. Може да ги изпечеш и една по една. Извади и остави да изстинат напълно, преди да ги сглобите.
През това време от мащерката, останалата захар и 2 ч вода, приготви сиропа за блатоветовете. Необходимо е да ги свариш за няколко минути.
За крема: Разбий сметаната с малко пудра захар на сняг, добави крема сиренето и лимонова кора по желание.
Поставете един блат върху чиния за сервиране или поставка за торта и полей с малко сироп от мащерка/не трябва да е прекалено напоен/. Разпръсни малко сладко от боровинки върху блата и 1/3 от крема, добави шепа пресни плодове. Повтори с останалите 2 блата. Декорирай с прясна мащерка и ядливи растения.
8 порции
40 минути + време за стягане
Лесна
Миксирай всички съставки за белия крем и остави настрана.
Блендирай всички съставки за какаовия слой и изсипи в малка тавичка с хартия за печене. Прибери във фризера за 30 мин. След това добави белия крем и отново върни в хладилника за още 30 минути.
Поръси с какао и постави десерта в хладилника за около 2-3 часа. Десертът е готов, когато е стегнал добре и може да се реже.
Best before: 28/02/2026
Best before: 28/02/2026
Best before: 30/03/2026
Best before: 20/10/2025
Best before: 21/10/2025
Best before: 23/03/2026
Best before: 23/03/2026
Best before: 02/12/2025
Best before: 28/11/2025
Best before: 14/08/2025
Best before: 14/08/2025
Best before: 14/08/2025
Best before: 14/08/2025
Best before: 28/10/2025
Best before: 28/07/2026
Best before: 21/08/2025
Best before: 21/08/2025
Best before: 19/08/2025
Best before: 09/08/2025
Best before: 30/12/2026
Best before: 08/08/2025
Best before: 26/11/2025
Best before: 21/01/2027
Best before: 30/08/2026
Best before: 14/01/2027
Best before: 09/12/2026
Best before: 07/01/2027
Best before: 23/12/2026
Best before: 23/12/2026
Best before: 08/08/2025
Best before: 09/08/2025
Best before: 08/08/2025
Best before: 09/08/2025
Best before: 09/08/2025
Best before: 08/08/2025
Best before: 06/08/2025
Best before: 05/08/2025
Best before: 05/08/2025
Best before: 08/08/2025
Best before: 16/11/2026
Best before: 23/12/2026
Best before: 16/12/2026
Best before: 16/07/2026
Best before: 16/09/2026
Expected delivery:
08/05/2025