You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Кейковете са толкова разнообразни, че винаги могат да те изненадат с нов вкус и да откриеш новия си любим сладкиш сред тях. Те са страхотно решение когато имаш повод за празник или просто искаш да подсладиш деня си. Независимо от повода, те винаги носят удоволствие, наслада и незабравими спомени. Празнувай живота с тази селекция неустоими предложения, които няма да те оставят безразличен.

Рецепта за Печен чийзкейк с боровинки

Печен чийзкейк с боровинки

timer

8 порции

timer

30 минути + печене и охлаждане

Лесна

Продукти

За основата:
  • 300 г бисквити без захар
  • 100 г краве масло
  • ром есенция
За крема:
  • 900 г крема сирене
  • 200 г заквасена сметана
  • 3 яйца (размер L)
  • 150 мл кленов сироп
  • 300 г бадемово брашно
  • кора от два лимона
За сладкото:
  • 400 г боровинки
  • 100 г кафява захар
  • сок от 1 лимон
Печен чийзкейк с боровинки

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат, към тях се прибавя разтопеното масло и есенцията ром и се разбърква. Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см.

В купа се разбиват крем сиренето (на стайна температура), заквасената сметана и кленовият сироп. Добавят се яйцата (на стайна температура) и бадемовото брашно. Разбърква се. Накрая се прибавя лимоновата кора, и отново се разбърква.

Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40-60 минути. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа, ако имаш търпение остави го за денонощие.

Сладкото се приготви като свариш боровинките със захарта и лимоновия сок до сгъстяване. Чийзкейкът се поднася полят със сладкото от боровинки.

Гола торта

Гола торта

timer

12 порции

timer

120 минути

Лесна

Продукти

  • 1 ч. кокосово масло
  • 1/2 ч. обикновено цедено кисело мляко
  • 3 големи яйца
  • 2 ч. захар
  • 1 с. л. ванилов екстракт
  • 1 1/2 ч. кефир
  • 3 3/4 ч. универсално брашно
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • сладко от боровинки
  • 2 ч. пресни къпини и боровинки
  • прясна мащерка
  • ядливи цветя
  • 2 ч. сметана
  • 400 г крема сирене
  • 1/4 ч. пудра захар
Гола торта

Начин на приготвяне

Загрей фурната до 200 градуса. Намажи три кръгли форми/26 см/ за торта. Постели с хартия за печене, след това намажи с масло. В купата разбий маслото, киселото мляко, яйцата, 1 ч. захар, ванилията и кефира. Добави брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта и разбъркай, докато се смесят. Изсипи тестото в 3-те форми за торта и печи 28-30 минути, докато върховете просто стегнат и вече не се люлеят в центъра. Може да ги изпечеш и една по една. Извади и остави да изстинат напълно, преди да ги сглобите.

През това време от мащерката, останалата захар и 2 ч вода, приготви сиропа за блатоветовете. Необходимо е да ги свариш за няколко минути.

За крема: Разбий сметаната с малко пудра захар на сняг, добави крема сиренето и лимонова кора по желание.

Поставете един блат върху чиния за сервиране или поставка за торта и полей с малко сироп от мащерка/не трябва да е прекалено напоен/. Разпръсни малко сладко от боровинки върху блата и 1/3 от крема, добави шепа пресни плодове. Повтори с останалите 2 блата. Декорирай с прясна мащерка и ядливи растения.

Рецепта веган Тирамису

Веган Тирамису

timer

8 порции

timer

40 минути + време за стягане

Лесна

Продукти

За белия слой:
  • 100 г накиснато сурово кашу/за най-малко 15 минути/125 ml) вода
  • 3/4 ч.л. оцет бял
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • щипка сол
  • 3 с. л. кленов сироп
  • 3 с. л. кокосово масло
  • 1 с.л. ванилова есенция
  • 50 г бадемово брашно/по желание/
Кафе какаов слой:
  • 3 с. л. какао на прах
  • 50 г бадемово брашно
  • 50 г блендирано кашу
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 125 ml вода
  • 3 с. л. кленов сироп
  • щипка сол
  • 3 с.л. кафе еспресо
  • 1 с.л. ром есенция
Веган Тирамису

Начин на приготвяне

Миксирай всички съставки за белия крем и остави настрана.

Блендирай всички съставки за какаовия слой и изсипи в малка тавичка с хартия за печене. Прибери във фризера за 30 мин. След това добави белия крем и отново върни в хладилника за още 30 минути.

Поръси с какао и постави десерта в хладилника за около 2-3 часа. Десертът е готов, когато е стегнал добре и може да се реже.

Choose from 16,500 products and over 1,000 promotions
We deliver in up to 3 hours at a time slot of your choice
Get free delivery for orders over BGN 100.00 / €51.13
Over 100,000 households are satisfied with the service