Рецепта за коктейл Палома
Още една от многобройните класики с текила, които са превзели баровете по света.
Kоктейл Палома
1 коктейл
5 минути
Средна
Продукти
- 50 мл Текила Olmeca Бланко
- 100 мл Газирана Напитка Bundaberg Розов Грейпфрут
- 5 мл фреш от лайм
- щипка сол
Начин на приготвяне
Наливаме в чашата текилата, добавяме лайма и солта, после много лед.
Доливаме с розовия грейпфрут
Разбъркваме съвсем леко
Резен лайм за украса
Необходими аксесоари
Висока хайбол чаша
Необходими продукти
Палома-та („гълъб“ на испански) е много приятен, лек и свеж коктейл с две принципни съставки - текила (желателно 100% агаве) и сода с вкус на розов грейпфрут. Ако имате време и желание, разбира се, можете да изцедите фреш от розов грейпфрут и да долеете газирана вода. Но една качествена напитка като австралийската Bundaberg върши чудесна работа, а и ви пести време.
Историята му е забулена в митове и неясноти, но дълго време се е смятало, че е създаден от дон Хавиер Делгадо Корона, собственик на един от най-старите барове в Халиско, Мексико. Разбира се, ако използвате по-скъпа премиум текила, например Patron, ще получите още по-добър резултат. А ако сте в настроение за малък експеримент - пробвайте я и с мескал.
Това също е официален коктейл на IBA и фиксираните пропорции са 50/100/5, макар че се съмнявам да дойде текилената полиция и да ви арестува, ако малко ги промените.