You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

палома-рецепта

Рецепта за коктейл Палома

Още една от многобройните класики с текила, които са превзели баровете по света.

Cocktail Recipe
палома-коктейл

Kоктейл Палома

serve

1 коктейл

timer

5 минути

shaker

Средна

Продукти

  • 50 мл Текила Olmeca Бланко
  • 100 мл Газирана Напитка Bundaberg Розов Грейпфрут
  • 5 мл фреш от лайм
  • щипка сол

Начин на приготвяне

Наливаме в чашата текилата, добавяме лайма и солта, после много лед.

Доливаме с розовия грейпфрут

Разбъркваме съвсем леко

Резен лайм за украса

Необходими аксесоари

Висока хайбол чаша

Необходими продукти

Палома-та („гълъб“ на испански) е много приятен, лек и свеж коктейл с две принципни съставки - текила (желателно 100% агаве) и сода с вкус на розов грейпфрут. Ако имате време и желание, разбира се, можете да изцедите фреш от розов грейпфрут и да долеете газирана вода. Но една качествена напитка като австралийската Bundaberg върши чудесна работа, а и ви пести време.

Историята му е забулена в митове и неясноти, но дълго време се е смятало, че е създаден от дон Хавиер Делгадо Корона, собственик на един от най-старите барове в Халиско, Мексико. Разбира се, ако използвате по-скъпа премиум текила, например Patron, ще получите още по-добър резултат. А ако сте в настроение за малък експеримент - пробвайте я и с мескал.

Това също е официален коктейл на IBA и фиксираните пропорции са 50/100/5, макар че се съмнявам да дойде текилената полиция и да ви арестува, ако малко ги промените.

Cocktail button