Български продукт Слънчогледови Семки Detelina's XL Печени
Годно до: 17/03/2026
В химичния състав на плода са включени 8 жизненоважни аминокиселини (общият им брой е 18), както и редица жизненоважни микроелементи – фосфор, цинк, калций, желязо, мед, калий, магнезий, натрий и селен. От гледна точка на витамините, плодовете годжи бери съчетават витамини B1, B2, B6, A, E, C. Смята се, че това е плодът с най-големи количества витамин C сред всички познати такива до момента.
Съставки: сушено годжи бери
Не се препоръчва за консумация от малки деца поради опасност от задавяне. Може да съдържа следи от ядки, фъстъци, сусамово семе и глутен.
Условия за съхранение: при температура до 20ºС и влажност до 75%, без пряк достъп на слънчева светлина. Опаковани в защитна атмосфера.
Хранителни стойности за | 100 g |
---|---|
Енергийност (kcal/ kJ) | 284/1199 |
Въглехидрати (g) | 49,0 |
от които захари (g) | 45 |
Мазнини (g) | 2,2 |
от които наситени (g) | 0,4 |
Протеини (g) | 13,0 |
Сол (g) | 0,05 |
Влакнини (г) | 8,0 |