Царевица Krina Сладка без Добавена Захар
Годно до: 20/08/2028
Фина леща Крина е отскоро популярната у нас червена леща. Тя се сварява по-бързо от зелената леща и е подходяща за крем супи, пюрета и повечето арабски рецепти с леща. Фина леща Крина е по-лесно смилаема, защото люспата й е внимателно премахната.
Съвет: Тъй като лещата е богата на белтъчини, е желателно да я варите на тих огън, със затворен капак. При варене на висока температура е възможно зрънцето да се втвърди и да не омекне даже при по-продължително готвене.
Хранителна информация:
Хранителна стойност | 100G | %РКП* |
---|---|---|
Енергийна стойност kJ | 1400 | 17 |
Енергийна стойност kcal | 335 | 17 |
Мазнини g: | 2,2 | 3 |
от които наситени мастни киселини g | 0,4 | 2 |
Въглехирати g: | 48 | 18 |
от които захари g | 2 | 2 |
Влакнини g | 11 | 43 |
Белтъци g | 25 | 50 |
Сол g | 0 | 0 |
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 383 / 1620 |
Въглехидрати (г) | 63.4 |
от които захари (г) | 2 |
Мазнини (г) | 1.1 |
от които наситени (г) | 0.1 |
Протеини (г) | 24.6 |
Сол (г) | 0.09 |
Влакнини | 10,7 |