Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Мария и Венсан създават своята работилница за шоколад през 2011 г в Пловдив. Обработват какаовите зърна на място в работилницата, защото вярват, че само така може да се създаде качествен, вкусен и здравословен шоколад. Прецизно подбират на ръка само най-качествените какаови зърна. Чрез специално изпичане развиват скритите аромати на какаовите зърна. Сами са изработили и машина, на която обелват какаовите зърна, преди да ги превърнат в шоколад. Зърната се мелят на каменна мелница в продължение на дни, през които ателието им ухае на шоколадов сладкиш. След това какаовата маса отлежава, защото както хубавото вино, така и шоколадът се нуждае от спокойствие и почивка. Чак след три седмици се приготвя шоколадът, като всяко едно блокче се опакова на ръка като за скъп приятел. Без емулгатори, консерванти и заместители, само какао и много любов.

Шоколад

Течен шоколад и кремове