You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Кореноплодните зеленчуци са истинско съкровище от природата – вкусни, полезни и изключително универсални в кухнята. Те са неразделна част от балансираното хранене, богати на ценни витамини, минерали и фибри, които подпомагат доброто храносмилане и цялостното здраве. Със своите земни, сладки и наситени вкусове, кореноплодните зеленчуци са подходящи както за ежедневни рецепти, така и за изискани ястия. Опитай богатата ни селекция и ще бъдеш изненадан!

Рецепта за Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена

Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко и сушени крекери от семена

timer

4 порции

timer

25 минути

Лесна

Продукти

  • 500 г сварен нахут (отцеден)
  • 400 г варено цвекло
  • 50 г лешников тахан
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. кимион (млян)
  • 200 мл олио от гроздови семки
  • сол
  • черен пипер
  • 20 г лед
  • сушени крекери от семена
Продукти за муса от крaве сирене
  • 250 г бяло саламурено сирене
  • 150 г заквасена сметана
За екстра вкус и презентация
  • жълто цвекло (сурово)
  • червено цвекло (сурово)
  • листа цвекло
  • репички
  • мента
  • босилек
  • печени лешници
Рецепта за Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена

Начин на приготвяне

За хумуса - в кухненски робот или блендер сложете нахута, нарязаното сварено цвекло, чесъна, кимиона и кубчетата лед. Блендирайте за около минута. Добавете тахана и отново блендирайте на висока скорост, като добавите на тънка струйка олиото от гроздови семки. Овкусете със сол и черен пипер.

За муса от краве сирене - пасирайте продуктите за муса до получаване на гладка консистенция.

Суровите репички, червеното и жълто цвекло нарежете в желаната от вас форма и овкусете с малко сол, лимонов сок и маслиново масло.

В подходящи купички сервирайте хумуса с муса от краве сирене, репичките, суровото цвекло, печените лешници и пресните билки. Поднесете хумуса със сушени крекери със семена. Рецептата е подходяща за предварително приготвяне и транспортиране на обяда с вас до работното място, училище, пикник…

Рецепта за Моркови с козе сирене и пекан

Моркови с козе сирене и пекан

timer

4 порции

timer

45 минути

Лесна

Продукти

  • 500 г моркови
  • 200 г козе сирене
  • 100 г пекан
  • сол и черен пипер на вкус
  • сушена мащерка
  • 100 мл кленов сироп
  • 100 мл зехтин
Моркови с козе сирене и пекан

Начин на приготвяне

Почисти морковите. Нареди ги в тава върху хартия за печене и поръси с кленовия сироп и зехтина. Печи на силна фурна - 250°С, докато омекнат, като периодично ги обръщаш. Сервирай с натрошено козе сирене и суха мащерка. Добави запечен на тиган пекан.

Избери от 16,500 продукта и над 1,000 промоции
Доставяме до 3 часа в избрано от теб време
Безплатна доставка при поръчки над 100,00 лв. / 51,13 €
Над 100,000 доволни от услугата домакинства