Кореноплодните зеленчуци са истинско съкровище от природата – вкусни, полезни и изключително универсални в кухнята. Те са неразделна част от балансираното хранене, богати на ценни витамини, минерали и фибри, които подпомагат доброто храносмилане и цялостното здраве. Със своите земни, сладки и наситени вкусове, кореноплодните зеленчуци са подходящи както за ежедневни рецепти, така и за изискани ястия. Опитай богатата ни селекция и ще бъдеш изненадан!
Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко и сушени крекери от семена
4 порции
25 минути
Лесна
Продукти
- 500 г сварен нахут (отцеден)
- 400 г варено цвекло
- 50 г лешников тахан
- 3 скилидки чесън
- 1 ч. л. кимион (млян)
- 200 мл олио от гроздови семки
- сол
- черен пипер
- 20 г лед
- сушени крекери от семена
- 250 г бяло саламурено сирене
- 150 г заквасена сметана
- жълто цвекло (сурово)
- червено цвекло (сурово)
- листа цвекло
- репички
- мента
- босилек
- печени лешници
Начин на приготвяне
За хумуса - в кухненски робот или блендер сложете нахута, нарязаното сварено цвекло, чесъна, кимиона и кубчетата лед. Блендирайте за около минута. Добавете тахана и отново блендирайте на висока скорост, като добавите на тънка струйка олиото от гроздови семки. Овкусете със сол и черен пипер.
За муса от краве сирене - пасирайте продуктите за муса до получаване на гладка консистенция.
Суровите репички, червеното и жълто цвекло нарежете в желаната от вас форма и овкусете с малко сол, лимонов сок и маслиново масло.
В подходящи купички сервирайте хумуса с муса от краве сирене, репичките, суровото цвекло, печените лешници и пресните билки. Поднесете хумуса със сушени крекери със семена. Рецептата е подходяща за предварително приготвяне и транспортиране на обяда с вас до работното място, училище, пикник…
Моркови с козе сирене и пекан
4 порции
45 минути
Лесна
Продукти
- 500 г моркови
- 200 г козе сирене
- 100 г пекан
- сол и черен пипер на вкус
- сушена мащерка
- 100 мл кленов сироп
- 100 мл зехтин
Начин на приготвяне
Почисти морковите. Нареди ги в тава върху хартия за печене и поръси с кленовия сироп и зехтина. Печи на силна фурна - 250°С, докато омекнат, като периодично ги обръщаш. Сервирай с натрошено козе сирене и суха мащерка. Добави запечен на тиган пекан.
Пащърнак
Салсифи Овесен Корен
Маниока Корен
Джинджифил Корен от Дегустос
Селъри ~ 600 гр
Български продукт Целина Глава с листа ~ 600 гр.
Български продукт Лук Кромид на кубчета Maxi Fresh
Годно до: 17/08/2025
Чесън на Кубчета 4х4 мм
Годно до: 30/08/2027
Български продукт Чесън Черен от Ферма Microgreens Bulgaria
Годно до: 09/11/2025
Чесън Solo в кошничка
Моркови To Go Fresh & Cool
Годно до: 18/08/2025
Български продукт Био Моркови Пресни от Ферма Моравско село
Картофи Сладки Червени
Очаквана доставка:
16.08.2025
Продуктът не е наличен: Лотос корен 2 бр.
Очаквана доставка:
16.08.2025