Български продукт Брашно Бяло Пшенично на Каменна Мелница Екосем
Годно до: 21/07/2026
Рецепта на CherryBakery.eu
Годно до: 21/07/2026
Годно до: 26/08/2025
Годно до: 28/02/2027
Годно до: 05/02/2026
Годно до: 30/09/2026
Годно до: 31/07/2026
Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Вътре се изсипва топлото мляко, смесено с маята. Добавят се яйцата, захарта, разтопеното масло и ваниловата есенция и се забърква меко тесто. Прехвърля се върху набрашнен плот и се доомесва, докато спре да лепне. Поставя се в намазана с масло купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло място до удвояване на обема - за около час.
Втасалото тесто се разделя на 15 еднакви части. Всяка от тях се разстила с ръце на тънка (около 0.5 мм) лента с ширина около 5 см. Трите вида плетки, които можете да изпробвате за трите вкуса мъфини са следните:
Оставете така оформените мъфини да втасат на топло място, покрити с кърпа, докато изпълнят формите за мъфини. Намажете ги с разбит белтък. В центъра на мъфините-рози поставете по една бадемова ядка. Мъфините-охлюви украсете с орехови ядки. След това посипете всички със захар.
Изпечете козуначените мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути - до приятен златист загар.
Бон апети!