You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

За да ти е сладка седмицата, вземи вкусно решение - направи си торта. Предлагаме ти тази - свежа и лека като слънчево небе, но все пак със зимен привкус, благодарение на портокалите. Готов ли си? Задава се за мноого вкусна рецепта! 

Сочна торта с бишкоти и портокали

Необходими продукти за форма с диаметър 22 см:

4 сладки портокала /средно големи/ 
200 г меки бишкоти
250 мл течна сладкарска сметана
200 г извара
около 100 г пудра захар 
1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ч.л. ванилова захар
30 г бял шоколад или парченца портокал за украса

Рецептата:

Изстискай сока на два от портокалите. Другите два подготви за пълнеж на тортата, като изрежеш внимателно кората им с нож, премахвайки и бялата ципа, и ги нарежи на тънки резени.
Разбий 200 мл от сладкарската сметана до твърд сняг. Останалите 50 мл смеси с изварата, ванилията и 50 мл от изстискания портокалов сок. Разбъркай с миксер за кратко, докато се получи гладка смес. Добави я внимателно към разбитата сметана, бъркайки леко, за да се получи въздушен и пукхав крем. По желание добави 1 ч.л. прясно настъргана или сушена портокалова кора. Подслади крема с пудра захар на вкус.

Сглобяване на тортата:
Потопи всяка бишкота за секунда в останалия портокалов сок. Подреди един ред напоени бишкоти на дъното на форма за торта. Върху тях нареди половината от портокаловите резени и след това покрий с половината от крема. Заглади и повтори с втори ред напоени бишкоти, портокалови резени и отново крем. Заглади тортата и я прибери в хладилник да стегне за поне 4 часа. Преди поднасяне можеш да украсиш по желание със стърготини бял шоколад или парченца портокал.

Рецептата е на www.cherrybakery.wordpress.com