0,00 лв.
0 ПродуктаТопли вечери, малиново вино и горски плодове – лятото отново е тук, а с него идват и тези сладки удоволствия. Представяме ти две ферми, които знаят как да ни накарат да почувстваме малиновото щастие, а за нас остава само да запеем: Oh, oh, summer wine!
Историята на фермата започва през 2000 г., когато Найден Петров засажда първите 11 декара с малини в гр. Попово, Търговишко. Началото е трудно, следват много години на тревоги, на страх, на успехи и неуспехи. Днес, на 900 дка площ, заедно с цялото му семейство, влагат много любов и грижа при отглеждането на чисти, ароматни и вкусни плодове.
Тяхната мисия е любовта към истинските плодове. Предлагат плодове с най-високо качество, произведени в чиста среда и с изключителна любов към всяко зрънце. Използват щадящи почвата, околната среда и човешкото здраве органични препарати. Сертифицирана по Globul GAP – най-високо признатият сертификат за плодове и зеленчуци, фермата държи на високото качество и грижата към природата. Пътеводната им сила е семейството и земята, защото смятат, че по-ценно нещо няма. Насладете се на сочни и сладки плодове и качествени сокове, произведени от тях. И не забравяйте, че най-хубавите моменти са онези, споделени с любим човек и вкусна купичка отбрано щастие.
Зад емблематичното малиново вино на Трастена седят семейство Георгиеви, които произвеждат био малини вече второ десетилетие. Тяхната плантация е разположена на 95 декара в местността Трастеная, в руините на манастира в Стара планина и е сертифицирана от LACON. Разкази на възрастните хора твърдят, че по тези полета и в миналото е имало насаждения за вино. Легендата за малиновото вино се ражда още по времето, когато манастирът Св. Панталеймон все още е съществувал. Той бил построен на мястото на древно тракийско светилище от ученици на Кирил и Методий. Монасите прекарвали време не само в молитви, но и в производство на малиново вино. Рецептата се пазела строго и се предавала от поколение на поколение.
Днес, семейство Георгиеви отглеждат био малини, сред чистата природа на планината. Насажденията се торят с японски водорасли, а листчетата и храстите се пръскат с пробиотици. Всяко лято им гостуват пчелните семейства на пчеларска ферма Тодорови, които се грижат за любимите малинки. Берат плодовете на ръка, а при ферментация им пускат soul и funk музика, защото с виното си бутилират изкуство. Обичат нестандартните етикети и подкрепят малкия семеен бизнес и устойчивото съхранение на традиции и природа. А вече получават и международни признания с множество награди и отличия.