Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Понякога имаме нужда от щипка пикантност в ежедневието си, да се разгорещим и да се насладим на люти и много вкусни удоволствия. С тези пиперливи предложения те предизвикваме да внесеш малко страст в кухнята, да събудиш сетивата си и да се отдадеш на неочаквани изживявания, които ще те оставят жаден за още и още.

Защо да ядем люто: 
- афродизиак е
- стимулира метаболизма и ускорява отслабването
- помага при настинка
- бори се с депресията и стимулира хормона на щастието
- предпазва от рак

Рецепта за Рамен

Рамен

timer

4 порции

timer

120 минути

Средна

Продукти

  • 300 г пилешко филе, охладено
  • 200 г гъби шийтаке, пресни
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. лют червен пипер
  • 50 г джинджифил
  • 4 с. л. оризов оцет
  • 2-3 броя пок чой
  • 4 яйца
  • 40 мл соев сос
  • сусам за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г нудли
  • 10 г масло
  • 1 л вода
Рамен

Начин на приготвяне

Нарежи пилешкото месо на ситно и задуши в зехтин. Добави чилито, чесъна на прах и разбъркай. Добави 1 л вода, соевия сос и оризовия оцет/мирин/ и остави да къкри на слаб огън.

Нарежи лука, чесън и настържи джинджифила. Задуши ги на тиган в зехтин, добави към тях гъбите и разбъркай добре. Добави зеленчуците към тенджерата с бульона. Добави нудлите и намали огъня още малко, за да не се преварят.

Задуши пок чоя в масло на тиган и го добави към рамена. Премахни от котлона. Разоредели продуктите в купа и добави от бульона. Поширай яйца и ги аранжирай в чинията. Поръси със сусам и сервирай.

Рецепта за Чили кон Карне

Чили кон Карне

timer

4 порции

timer

45 минути

Средна

Продукти

  • 400 г кайма
  • 1 глава лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • 400 мл домати консерва
  • 2 червени чушки
  • 400 г червен фасул консерва
  • 6 с.л. зехтин
  • 100 г сладка царевица консерва
  • 2 с.л. JALAPEGNO LIME чили от Чили Хилс
  • Кимион
  • пресен кориандър
  • сол и черен пипер на вкус
Чили кон Карне

Начин на приготвяне

Нарежи на ситно лука, чесъна и чушките и 1-2 люти чушки (по желание). В тенджера с дебело дъно загрей на средна температура 6 с.л. зехтин и готви зеленчуците докато се задушат. Накъсай каймата и разбъркай добре. Когато се сготви добави доматите, сол, черен пипер,кимиона, чилито и боба. Разбъркай. Остави да се готви 3-5 мин. и добави царевицата. Нарежи кориандъра, поръси и сервирай.

Рецепта за Шакшука

Шакшука

timer

6 порции

timer

45 минути

Лесна

Продукти

  • 6 яйца
  • 20 мл зехтин
  • 1 червена чушка
  • 1 с.л. кимион
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. чили
  • 300 г цели доматчета от консерва
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен кориандър или магданоз
Шакшука

Начин на приготвяне

Нарежи лука и чушката и ги задуши в зехтин. Добави доматите, чилито, сол и пипер на вкус. Когато леко се редуцират добави едно по едно яйцата, така че да останат цели. Не ги разбърквай. Намали огъня или покрий с капак докато яйцата се сготвят. Нарежи кориандъра и поръси преди да сервираш.

Избери от 16,500 продукта и над 1,000 промоции
Доставяме до 3 часа в избрано от теб време
Безплатна доставка при поръчки над 100,00 лв. / 51,13 €
Над 100,000 доволни от услугата домакинства