Скумрия Чистена без Глава
Годно до: 20/08/2025
И замирисва на море... и на риба! Това е сезонът, в който ядем най-много риба и морски дарове. Дали си в настроение за скариди с узо или предпочиташ класическата комбинация на пържена риба с бира, тук ще се гмурнеш в изобилие от морски и речни представители на подводния свят. Защото разбираш, че лятото е в разгара си, когато се понесе съблазнителен аромат на риба, а слънцето напича и те подканя да се охладиш с напитка към нея.
2 порции
60 минути
Лесна
В тиган запържваме чесън на ситно с малко зехтин, добавяме добре почистени скариди, след това чери домати, каперси, лайм сок, овкусяваме със сол и черен пипер.
След това добавяме една супена лъжица доматена паста и 80 мл животинска сметана. За финал запичаме във фурната брускетата. По желание може да я намажете с масло и чесън.
4 порции
30 минути
Лесна
Подготовка: Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно. Нарежете маслините на половинки или четвъртинки. Нарежете фенела на тънки филийки. Настържете кора от портокала.
Ризото: Загрейте зехтина в тенджера на среден огън. Задушете лука, моркова и чесъна до омекване. Добавете ориза и гответе за 1-2 минути, като разбърквате. Започнете да добавяте бульона постепенно, като разбърквате непрекъснато, докато оризът поеме течността.
Мариноване: В купа смесете маслините, фенела, портокаловата кора и зехтин. Овкусете със сол и разбъркайте.
Когато оризът е почти готов, добавете нарязания на парчета октопод и маслото. Разбъркайте и гответе още 1-2 минути.
Сервиране: Разпределете ризото в чинии. Гарнирайте с маринованите маслини и фенел.
4 порции
30 минути
Лесна
Подготовка: Загрейте фурната на 180°C. Нарежете тиквичката, моркова и лука на жулиени. Разполовете чери доматите. Сварете морковите за кратко.
Пликчета: Разпределете по 4 листа хартия за печене. Върху всеки лист поставете зеленчуците, чери доматите, наситнени чесън, мащерка, мента, риган, сол и черен пипер на вкус. Сложете отгоре по една ципура. Полейте със зехтин и сложете парче масло. Затворете пликчетата плътно. Печете в загрятата фурна за 20 минути.
Сервирайте ципурата в пликчетата, гарнирана с резени лимон.
Няма нищо по-вкусно от риба, порила вълните на свобода и хранила се както сама си знае. Е, лаврака доста трудно ще го хванеш на въдицата - хитър е и бърз, но нали в това е и тръпката.
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Очаквана доставка:
15.08.2025
Годно до: 17/08/2025
При филето я няма една от причините доста хора да не ядат риба. То винаги е лишено от костите, но ти все пак имай едно наум за най-фините от тях. Идеално е и за вкусна вечеря, защото се готви по-бързо.
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
За много хора приготвянето на цяла риба крие особен чар. Без чистенето, разбира се. Начините са много, ние я препоръчваме запечатана в морска сол и белтък. А освен много вкусна, така е и малка атракция.
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 18/08/2025
Очаквана доставка:
15.08.2025
Годно до: 17/08/2025
Също като филетата, и котлетът е идеален за бързо приготвяне на тиган. Не са му нужни и много подправки - сол и черен пипер ще свършат половината работа, а лимонът и зехтинът останалата.
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 17/08/2025
С черупка или без, сурови, печени, пълнени или пържени, морските дарове са комплиментът на морето към всеки чревоугодник. Чудесни са и като част от различни салати.
Годно до: 17/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 17/08/2025
Очаквана доставка:
15.08.2025