Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

И замирисва на море... и на риба! Това е сезонът, в който ядем най-много риба и морски дарове. Дали си в настроение за скариди с узо или предпочиташ класическата комбинация на пържена риба с бира, тук ще се гмурнеш в изобилие от морски и речни представители на подводния свят. Защото разбираш, че лятото е в разгара си, когато се понесе съблазнителен аромат на риба, а слънцето напича и те подканя да се охладиш с напитка към нея.

Бързо, лесно и чудесно решение за вечеря. Лаврак с авокадо салца. Ето как се прави...

рецепта-лаврак-с-авокадо

Продукти:

2 филета от лаврак
1 едро авокадо
1 лимон
1 лайм
4-5 стръка аспержи
4-5 чери доматчета
2 скилидки чесън
1 чушка халапеньо
30 г масло
сол и черен пипер

Приготвяне:

Задуши аспержите в масло с малко сол и пипер. Направи марината от сока на лимона и зехтина, добави сол и пипер на вкус и потопи лавраците в него. Обели авокадото и го нарежи на кубчета. Нарежи доматчетата на дребно и ги добави към авокадото. Изтискай лайма и добави сока към авокадото, също нарязаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус. Запечи филетата на тиган, като изсипеш цялата марината в него. Когато се запече до златисто от двете страни извади и сервирай с авокадо салцата. Добър апетит!

С вкус на лято и морски приключения...

рецепта-паста-със-скариди

Продукти:

90 г спагети
16 бланширани скариди
сол
пикантен червен пипер, люспи
2 с.л. зехтин
10 свежи аспержи
1/2 ч.ч. чери домати
4 скилидки чесън, накълцани
2 броя нарязан пресен лук
1/2 ч.ч. бяло вино
1 с.л. пресен босилек
1 с.л. пресен риган
1 с.л. пресен магданоз
1 с.л. прясна мащерка
1/4 ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

Пастата се сварява с добавена щипка сол и малко зехтин. Междувременно скаридите се поръсват със сол и лютивия червен пипер. В голям тиган, се загрява 1 супена лъжица от зехтина до средно висока температура. Добавят се скаридите за 2-3 минути. В същия тиган се добавят аспержите, чери доматчетата, скилидките чесън и нарязания зелен лук. Готвят се 3-4 минути, добавят се виното и подправките. Пастата се отцежда и добавя към сместа със скаридите. разбърква се. Оставят се на котлона за 2 минути. Поръсва се с пармезан.

Няма нищо по-вкусно от риба, порила вълните на свобода и хранила се както сама си знае. Е, лаврака доста трудно ще го хванеш на въдицата - хитър е и бърз, но нали в това е и тръпката.

При филето я няма една от причините доста хора да не ядат риба. То винаги е лишено от костите, но ти все пак имай едно наум за най-фините от тях. Идеално е и за вкусна вечеря, защото се готви по-бързо.

За много хора приготвянето на цяла риба крие особен чар. Без чистенето, разбира се. Начините са много, ние я препоръчваме запечатана в морска сол и белтък. А освен много вкусна, така е и малка атракция.

Също като филетата, и котлетът е идеален за бързо приготвяне на тиган. Не са му нужни и много подправки - сол и черен пипер ще свършат половината работа, а лимонът и зехтинът останалата.

С черупка или без, сурови, печени, пълнени или пържени, морските дарове са комплиментът на морето към всеки чревоугодник. Чудесни са и като част от различни салати.

На тях всяка риба разчита за малко повече вкус. Защото не всички имат силно изразен свой собствен. Но прясна риба с точната комбинация от подправки ще накара всеки на масата доволно да повдигне вежда.

Точката накрая слага лимонът. Защото той издига всяка риба едно ниво по-нагоре като вкус. А ако искаш да го стискаш, имаме и преса.

Избери от 16,500 продукта и над 1,000 промоции
Доставяме до 3 часа в избрано от теб време
Безплатна доставка при поръчки над 100,00 лв. / 51,13 €
Над 100,000 доволни от услугата домакинства