Цвят: искрящо-жълт цвят
Аромат: Букет от плодови аромати – зелена ябълка, цитруси, бели цветя, свежа праскова.
Вкус: Свежо, вкусно, привлекателна киселинност на финала.
Гроздобер: Изцяло ръчен.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Идеален аперитив илии с по-леки храни .
Потенциал на съхранение: Консумира се младо.
Линията пенливи вина „Bollé“ включва свежи, живи вина, приятни за пиене по всякакъв повод. Тя е създадена, за да използва грозде, добито в лозя, засадени през годините в зони в покрайнините на наименованието Conegliano-Valdobbiadene DOCG.
Почвата може да варира значително в зависимост от географското положение, характеризира се с дълбочина предимно глинеста текстура. Тук Андреола показва как прецизността, точността и технологичните иновации могат да направят приятни, лесни за пиене вина, въпреки липсата на специалните характеристики, които правят изключителната територия Conegliano-Valdobbiadene DOCG превъзходна.
„Bollé Brut“ от Andreola е пенливо вино, което разказва за непосредственото удоволствие и мекотата на гроздето Глера след преминаване през процеса „Шарма“ за получаване на пенливо вино.
Това универсално вино е идеално като аперитив, и по време на хранене. Цветът му е сламеножълт със зеленикави оттенъци, а перлажът е фин и продължителен. Нотки на пресни плодове и пролетни цветя се присъединяват към класическия аромат на зелени ябълки, типичен за гроздето Глера, с меки нотки на бели цветя, цитрусови плодове и праскови.
Препоръчителна температура за сервиране 6-8 °C.
Съдържание на алкохол: 11%