Традиционен ориенталски продукт, приготвен по оригинална турска рецепта от бавно ферментирало тесто с квас, ръчно разточен и гарниран с бяло саламурено сирене и кашкавал.
Съставки: пшенично брашно, краве сирене (пастьоризирано краве мляко, сол, мая, млечна закваска, калциев хлорид) - 23 %, кашкавал / моцарела (пастьоризирано краве мляко, сол, сирище, бактериални култури, калциев хлорид) – 20%, вода, краве мляко, сол, яйца, олио, хлебна мая, сух квас, може да съдържа царевично брашно, съдържа глутен.
Условия на съхранение: при температура от -18°С до -22°С. Да не се замразява повторно след размразяване!
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 - 240°С.
2. Премахнете фолиото.
3. Поставете замразената пица в средата на фурната върху скарата, директно (без тава) или върху хартия за печене.
4. Печете в продължение на 5-10 мин до постигане на желаната хрупкавост. При размразена пица времето за печене е по – кратко.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 305/1272 |
Въглехидрати (г) | 32,39 |
от които захари (г) | 2,32 |
Мазнини (г) | 12,85 |
от които наситени (г) | 3,99 |
Протеини (г) | 14,22 |
Сол (г) | 2,16 |