Рецепта за Агнешки котлети с шамфъстък
2 порции
60 минути
Средна
Продукти
- 6 бр. агнешки котлети
- 2 с. л. подправка за агнешко
- сол на вкус
- 1 с. л. зехтин
- 1 ч. шамфъстък, смлян на ситно
- 2 с. л. галета
- 3 с. л. сос песто
- 2 с. л. дижонска горчица
- 2 големи сладки картофа
Начин на приготвяне
Овкуси агнешко със сол и подправка за агнешко навсякъде. Загрей 1 с. л. зехтин в тиган с тежка основа на висока температура. Запържи котлетите за около 1 минута от всяка страна. Към смления шамфъстък добави галетата и разбъркай. Смеси горчицата и пестото и разбъркай. Намажи всеки котлет, след което оваляй в шамфъстъка. Печи в предварително загрята на 250 градуса фурна за 5-6 минути. Гарнирай с намачкан сладък картоф, който може да изпечеш или свариш предварително. Поръчай всички продукти за тази празнична рецепта от eBag.