You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

Рецепта за бърза фокача

Рецепта за бърза фокача

timer

4 порции

timer

45 минути

Средна

Продукти

  • 5 с.л. зехтин
  • 480 г брашно за хляб
  • 1 с.л. суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. мед
  • 1 1/2 ч.ч. вода
  • чери домати
  • чесън
  • пресен риган
  • прясна мащерка
Фокача

Начин на приготвяне

Смеси брашното, маята, солта, меда, водата и 2 с.л. зехтин. Започни да замесваш с ръце. Когато започне да се образува тесто, остави го да си почине за 10 мин. Замеси отново за около 4 мин. Тестото ще е много лепкаво и може да не образува топка. Изсипи го в предварително намазнената тава и го притисни към нея. Остави го да втаса, докато удвои обема си. Загрей фурната на 220 градуса. Напръскайте тестото с останалата 1 с.л. зехтин добави доматите и подправките и печи за 20-25 мин., докато придобие златистокафяв цвят.

Cocktail button