Рецепта за бърза фокача
4 порции
45 минути
Средна
Продукти
- 5 с.л. зехтин
- 480 г брашно за хляб
- 1 с.л. суха мая
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. мед
- 1 1/2 ч.ч. вода
- чери домати
- чесън
- пресен риган
- прясна мащерка
Начин на приготвяне
Смеси брашното, маята, солта, меда, водата и 2 с.л. зехтин. Започни да замесваш с ръце. Когато започне да се образува тесто, остави го да си почине за 10 мин. Замеси отново за около 4 мин. Тестото ще е много лепкаво и може да не образува топка. Изсипи го в предварително намазнената тава и го притисни към нея. Остави го да втаса, докато удвои обема си. Загрей фурната на 220 градуса. Напръскайте тестото с останалата 1 с.л. зехтин добави доматите и подправките и печи за 20-25 мин., докато придобие златистокафяв цвят.