Рецепта за Дубайски шоколадови бисквити
12 порции
120 минути
Лесна
Продукти
За бисквитите:- 125 г брашно
- 100 г масло
- 50 г кафява захар
- 25 г какао на прах
- 1/2 яйце
- 100 г кадаиф
- 45 г краве масло
- 50 г бял шоколад
- 200 г белен шам фъстък
- 20 г сусамов тахан
Начин на приготвяне
За бисквитите: Нарязваме на кубчета студеното масло. Смесваме всички съставки, с изключение на яйцето, в купа. С върха на пръстите си ги натрошаваме до получаването на песъчлива консистенция. Прибавяме яйцето и смесваме отново. След като тестото е готово, се завива във фолио и оставя да отпочине в хладилник за минимум един час. Разточваме, изрязваме и печем на 155°С до готовност или около 16-20 мин., като времето за печене зависи от дебелината на разточване.
За плънката: Разтапяме маслото, смесваме го с кадаифа и печем на 155°C до златисто и охлаждаме. В купа за блендер смесваме шоколада, тахана и шамфъстъка. Блендираме до получаването на фина паста и смесваме всичко заедно.
Важно: Печем бисквитите и кадаифа на ниска температура за по-дълго време с цел равномерно изпичане на съставките.
Важно: Плънката трябва да се съхранява на стайна температура и след като слепим бисквитите с плънката, ги оставяме за 30 минути в хладилник за да се втвърдят леко.