Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Дубайски шоколадови бисквити
Дубайски шоколадови бисквити

Рецепта за Дубайски шоколадови бисквити

timer

12 порции

timer

120 минути

Лесна

Продукти

За бисквитите:
  • 125 г брашно
  • 100 г масло
  • 50 г кафява захар
  • 25 г какао на прах
  • 1/2 яйце
За плънката:
  • 100 г кадаиф
  • 45 г краве масло
  • 50 г бял шоколад
  • 200 г белен шам фъстък
  • 20 г сусамов тахан
Дубайски шоколадови бисквити

Начин на приготвяне

За бисквитите: Нарязваме на кубчета студеното масло. Смесваме всички съставки, с изключение на яйцето, в купа. С върха на пръстите си ги натрошаваме до получаването на песъчлива консистенция. Прибавяме яйцето и смесваме отново. След като тестото е готово, се завива във фолио и оставя да отпочине в хладилник за минимум един час. Разточваме, изрязваме и печем на 155°С до готовност или около 16-20 мин., като времето за печене зависи от дебелината на разточване.

За плънката: Разтапяме маслото, смесваме го с кадаифа и печем на 155°C до златисто и охлаждаме. В купа за блендер смесваме шоколада, тахана и шамфъстъка. Блендираме до получаването на фина паста и смесваме всичко заедно.

Важно: Печем бисквитите и кадаифа на ниска температура за по-дълго време с цел равномерно изпичане на съставките.

Важно: Плънката трябва да се съхранява на стайна температура и след като слепим бисквитите с плънката, ги оставяме за 30 минути в хладилник за да се втвърдят леко.

Cocktail button