Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Джинджифилово куки с лимонов ганаш
Джинджифилово куки с лимонов ганаш

Рецепта за Джинджифилово куки с лимонов ганаш

timer

4 порции

timer

60 минути

Лесна

Продукти

За кукитата:
  • 125 г брашно
  • ½ ч.л. канела
  • ½ ч.л. сода
  • ½ ч.л. сол
  • 150 г овесени ядки
  • 115 г краве масло
  • 150 г кафява захар
  • 1 бр. яйце размер L
  • 80 г захаросан джинджифил
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
Ганаш от бял шоколад и лимонова кора:
  • 200 г сметана 35%
  • 300 г бял шоколад
  • 40 г студено масло на кубчета
  • кората от два лимона
Джинджифилово куки с лимонов ганаш

Начин на приготвяне

За кукитата: В голяма купа се смесват всички сухи съставки без кандирания джинджифил. В отделна купа, с помощта на миксер, се разбиват маслото (на стайна температура) и захарта за минимум 2 минути, след което добавяме и яйцето (на стайна температура). Сухите съставки се смесват с маслото и накрая прибавяме нарязания на ситно кандиран джинджифил. Покриваме тестото и го охлаждаме за минимум 1 час в хладилник. Разделяме тестото на 12 равни части.

Загряваме фурната на 180°C. Печем в тава, покрита с хартия за печене за 12 минути, след което ги изваждаме от фурната и оставяме в тавата за още 5 минути, след което ги изваждаме. Ако ги оставим да се охладят напълно върху тавата, ще станат много сухи.

За ганаша: Сметаната се кипва и излива върху белия шоколад, и към нея се прибавя лимоновата кора, след което изчакваме 3-4 минути и блендираме. Постепенно прибавяме и студеното краве масло. Покриваме ганаша и оставяме в хладилник за минимум 4 часа.

Cocktail button