Рецепта за гаспачо
3 порции
30 минути
Лесна
Продукти
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 бр. цветни чушки
- 2 филийки без кората
- 1 кг червени домати
- 5 с.л. зехтин
- 1 с.л. захар
- лайм
- босилек
- сол на вкус
- оцет на вкус
- кимион на вкус
Начин на приготвяне
Накисни хляба в 1/2 ч.ч. вода за около минута. Изстскай го добре и заедно с чесъна, оцет, захарта, кимиона и половината от доматите го добави в блендер. Пасирай, докато съставките се смелят добре.
Добави останалите домати. И тях смели и добави зехтина на тънка струя, докато сместа стане гладка. Прецеди готовата смес, покрий с капак и остави в хладилника за около 3 часа.
Преди да сервираш гаспачото, подправи със сол и оцет на вкус. Аранжирай с нарязани чушки, резен лайм и босилек. Добър апетит!