Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Рецепта за гаспачо

Рецепта за гаспачо

timer

3 порции

timer

30 минути

Лесна

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. цветни чушки
  • 2 филийки без кората
  • 1 кг червени домати
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 с.л. захар
  • лайм
  • босилек
  • сол на вкус
  • оцет на вкус
  • кимион на вкус
Гаспачо

Начин на приготвяне

Накисни хляба в 1/2 ч.ч. вода за около минута. Изстскай го добре и заедно с чесъна, оцет, захарта, кимиона и половината от доматите го добави в блендер. Пасирай, докато съставките се смелят добре.

Добави останалите домати. И тях смели и добави зехтина на тънка струя, докато сместа стане гладка. Прецеди готовата смес, покрий с капак и остави в хладилника за около 3 часа.

Преди да сервираш гаспачото, подправи със сол и оцет на вкус. Аранжирай с нарязани чушки, резен лайм и босилек. Добър апетит!

Cocktail button