Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Крем супа от червена леща в хлебна купа

Сготви Крем супа от червена леща в хлебна купа по рецептата на шеф Станислав Иванов.

Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.

Крем супа от червена леща в хлебна купа
Крем супа от червена леща в хлебна купа

Рецепта за Крем супа от червена леща в хлебна купа

serve

2 порции

timer

60 минути

Лесна

Продукти

  • 1 чаша червена леща
  • 3 моркова
  • 1 зеленчуков бульон
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 1 ч.л. къри или микс от кимион, джинджифил, куркума и червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • 1 питка хляб

Начин на приготвяне

Накисвате лещата около час-два. Разтваряте бульона в 500 мл гореща вода, след което го изливате в тенджера, в която сте сложили малко зехтин, добавяте лещата и нарязаните моркови.

Добавяте и кърито или микса от подправките, бъркате за около 10 мин. на по-силен огън.

Добавяте кокосовото мляко. Оставяте на слаб огън с капак за около 30 мин., докато морковите и лещата омекнат. Пасирате и сервирате с магданоз или както вие предпочитате.