Сготви Крем супа от червена леща в хлебна купа по рецептата на шеф Станислав Иванов.
Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.
Рецепта за Крем супа от червена леща в хлебна купа
2 порции
60 минути
Лесна
Продукти
- 1 чаша червена леща
- 3 моркова
- 1 зеленчуков бульон
- 1 консерва кокосово мляко
- 1 ч.л. къри или микс от кимион, джинджифил, куркума и червен пипер
- сол
- черен пипер
- зехтин
- 1 питка хляб
Начин на приготвяне
Накисвате лещата около час-два. Разтваряте бульона в 500 мл гореща вода, след което го изливате в тенджера, в която сте сложили малко зехтин, добавяте лещата и нарязаните моркови.
Добавяте и кърито или микса от подправките, бъркате за около 10 мин. на по-силен огън.
Добавяте кокосовото мляко. Оставяте на слаб огън с капак за около 30 мин., докато морковите и лещата омекнат. Пасирате и сервирате с магданоз или както вие предпочитате.