Рецепта за Омлет с гъби
1 порция
20 минути
Лесна
Продукти
- 3 яйца
- 100 г гъби печурки
- 100 г гъби шимеджи
- 100 г гъби еноки
- 1 бр. див лук, сушен
- микрорастения
- 30 г масло
- прясна мащерка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Нарежи печурките на шайби. Добави останалите гъби в тиган с масло като изрежеш частта с корените. Овкуси ги със сол и черен пипер, добави и няколко стръка прясна мащерка. Когато станат златисти ги дръпни от котлона.
Разбий яйцата в купа и изсипи в нагорещен тиган. Когато леко започнат да стягат, разпредели равномерно гъбите без да разбъркваш. Готов е, когато няма сурови яйца по повърхността на омлета.
Сервирай като внимателно прегънеш едната му половина. Декорирай с микрорастения и се наслади на вкуса.