Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Телешко с трюфел сос
Телешко с трюфел сос

Рецепта за Телешко с трюфел сос

timer

2 порции

timer

60 минути

Средна

Продукти

  • 2 бр. телешки медальони
  • 100 г саликорния
  • 2 с.л. зехтин
  • 400 г сладки картофи
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 100 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • 300 г гъби Пачи крак
  • 20 г трюфелова паста
  • 100 мл червено вино
  • 400 г телешки бульон
  • 6 листа прясна салвия
  • сол и черен пипер на вкус
  • микрорастения за декорация
Телешко с трюфел сос

Начин на приготвяне

Разтопи 20 г масло в тиган и добави листа салвия. Запечи стековете за около 3 мин. от всяка страна, извади ги и ги завий във фолио. Задуши гъбите с 30 г масло, сол и черен пипер и остави на страна. Приготви саликорнията на пара за около 5 минути. Премини към соса като нарежеш лука, чушките и морковите и ги задушиш в зехтина. Добави телешкия бульон и остави да ври на среден огън, добави сол и черен пипер при нужда. Добави червеното вино и остави да се редуцира. Прецеди соса през цедка и го върни на тигана. Добави брашното и разбъркай добре докато се сгъсти. На финала добави трюфеловата паста и разбъркай добре. Приготви картофено пюре като свариш сладките картофи и им добавиш 50 г разтопено масло, сол и черен пипер на вкус. Сервирай стековете с малко гъби, саликорния и картофено пюре. Залей със соса.

Cocktail button