Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Тиквен “Crumble” пай с орехи и рози
Тиквен “Crumble” пай с орехи и рози

Рецепта за Тиквен “Crumble” пай с орехи и рози

timer

4 бр. пай

timer

60 минути

Лесна

Продукти

За плънката:
  • 1 кг тиква
  • 45 г краве масло
  • 150 г кафява захар
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 50 мл сироп от рози
  • 100 г натрошени орехи
  • кората от един лимон
За тестото:
  • 80 г брашно
  • 80 г краве масло
  • 50 г кафява захар
  • 25 г овесени ядки
  • 1/2 яйце
  • 40 г смлени орехи
  • 30 г бадемово брашно
Тиквен “Crumble” пай с орехи и рози

Начин на приготвяне

За плънката: Нарязваме тиквата на средно големи кубчета. Смесваме всичко в тава и печем на 200°С за 40 минути под алуминиево фолио и 20 минути без фолио, като при печенето без фолио разбъркваме сместа поне 2 пъти. Търсим ефекта на леко запичане на съставките, но внимаваме да не ги изгорим.

За тестото: Нарязваме на кубчета студеното масло и смесваме в купа с всички съставки без яйцето. С върха на пръстите си ги натрошаваме до получаването на песъчлива консистенция. Прибавяме яйцето и смесваме отново. След като тестото е готово се завива във фолио и оставя да отпочине в хладилник за минимум един час.

Сглобяване на пая: Върху изпечената тиква се натрошава тестото с овесени ядки и орехи. Стараем се да оставим малко въздух, когато го добавяме, за да излиза влагата от тиквата при печене. Печем Пая на 160°C до златиста повърхност.

Cocktail button