Леко, кремообразно сирене рикота, подходящо за десерти, кремообразни ястия и супи и печива. Препоръчва се като естествен източник на калций.
Рикота е италиански млечен продукт, направен от суроватката на краве (овче, козе или биволско) мляко, останала от производството на сирене. Рикота е свежо, меко, снежно бяло сирене с богат, но мек, леко сладък вкус. Структурата много прилича на зърнеста, гъста сметана. Рикотата натурално е с ниско съдържание на мазнини, което варира от 4 до 10%. Също така е с ниско съдържание на сол, дори по-ниско от това на изварата. Подхояща е за всякакви десерти, лазаня, равиоли, зеленчуци, както и в комбинация с ароматни плодови вина.
Съставки: краве мляко, суроватка, киселинен регулатор, лимонена киселина
Производител: Sterilgarda
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 134/ 557 |
Въглехидрати (г) | 3,2 |
от които захари (г) | 3,2 |
Мазнини (г) | 9 |
от които наситени (г) | 6,2 |
Протеини (г) | 10 |
Сол (г) | 0,16 |