Бакпулвер Backin Dr Oetker
Годно до: 30/12/2026
Оригиналният бакпулвер на Dr. Oetker гарантира сполучливостта на всяко печиво вече повече от 100 години. През 1891 в своята аптека Д-р Аугуст Йоткер създава един от първите продукти, носител на марка и символ на качество. Бакпулверът – Оригиналният Бакин ще направи Вашите печива пухкави. Една опаковка е достатъчна за приготвянето на 500 г брашно.
Този продукт не съдържа съставки, които могат да предизвикат алергични реакции или друга непоносимост.
Съставки: набухватели: динатриев дифосфат (E450i), натриев хидроген карбонат (E500ii), царевично нишесте.
Начин на употреба: Използва се за украса (100г орехи, счукани на едро). Разбийте маслото на крем с миксер и постепенно добавете захарта и жълтъците. Объркайте пресятото брашно с бакпулвера, нарязания шоколад и счуканите орехи в кремообразната смес. Разбийте белтъците, добавете ги към сместа и я разстелете в предварително намаслена тава. Печете 20-25 мин в предварително загрята фурна на 175°C. Непосредствено след изпичане, нарежете на пръчици с размери 5x1 см и поръсете с орехи.
Условия за съхранение: На сухо и хладно място
Производител: Dr. Oetker