Овесени Ядки Dr. Keskin Фини
Годно до: 16/01/2026
Съставки: чиа
Може да съдържа следи от фъстъци, соя, сусам, ядки и глутен.
Начин на употреба: Препоръчва се след отваряне на опаковата, съдържанието да се прехвърли в плътно затварящ се съд и да се съхранява на хладно място (може и в хладилник). Поради изключителната им способност да поглъщат бързо и голямо количество вода (до 27 пъти повече от собственото си тегло), чиа семената са подходящи за консумация като добавка към плодови салати, плодови пюрета, мюсли, десерти, млека, смути и др. Може да се консумират и след покълване като добавка към салати. Не се препоръчва консумация на сурови чиа семена без предварително накисване, заради опасност от задавяне.
Условия за съхранение: На сухо място, без пряк достъп до слънчева светлина, при температура до 25ºС и относителна влажност на въздуха до 75%.
Пакетирано за: "Д-р Кескин логистик" ЕООД
Нашето предложение:
Мексиканска напитка с чия (Chia fresca)
Още древните ацтеки са знаели – малките черни семенца, наречени чия, правят чудеса. И тъй като не винаги е имало фурни и модерни кухненски уреди за приготвянето им, хората са прибягвали до по-прости начини да се възползват от качествата на чиата. Просто накисната във вода, докато се желира, естествено също може да се яде. В горещо Мексико измислили дори нещо по-добро: разхлаждаща напитка с чия – хем полезна, хем освежава. Просто добавили към накиснатата чия лимон и нещо сладко и ето ви една лимонада, богата на омега 3 и 6, калций, желязо и витамини В3 и Е. Да се сещате за някоя от съвременните лимонади, която може да се похвали с такива богатства?
Fresca означава свежа. И така да видим как се прави тази свежа чия.
ПРОДУКТИ:
300 мл вода
1 с.л. чия
сокът на ½ лимон
листенца мента
ксилитол, кленов сироп или мед за подслаждане
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете чията с водата и оставете да се желира за поне 10 минути в хладилника. Разбъркайте добре и добавете останалите съставки. За подслаждане стига най-много една супена лъжица ксилитол или кленов сироп, а мед дори по-малко.
Да ви е свежо!
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 486/2034 |
Въглехидрати (г) | 42.1 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 30.7 |
от които наситени (г) | 3.3 |
Протеини (г) | 16.5 |
Сол (г) | 0.04 |
Фибри (г) | 34.4 |