Овесени Ядки Dr. Keskin Фини
Годно до: 16/01/2026
Продуктът е подходящ за директна консумация, може да бъде добавен към кисело мляко, като съставка на мюсли, кремове или плодови салати. Плодовете на годжи бери се характеризират със сладникав вкус, берат се само ръчно, най-добре е да се консумират пресни, но поради деликатността и краткия им срок на годност в свежо състояние, годжи бери се сушат (по-често на слънце) или се подлагат на механична дехидратация.
В състава на годжи бери влизат доста витамини от група В, витамин А, голямо количество витамин C, антиоксиданти, полизахариди, аминокиселини, магнезий, мед, фосфор, йод, калий, калций, цинк, селен и никакъв холестерол. В 100 г плод се съдържат 82 калории.Това древно растение не напразно се смята за “храна на столетници”, тъй като е изключително полезно. Ето и някои от основните здравословни ползи от консумацията на годжи бери:
– помага за запазване на младия вид на кожата,
– действа превантивно срещу сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни проблеми,
– укрепва имунната система,
– подобрява метаболизма и зрението,
– намалява целулита,
– пречиства организма от токсини
– подходяща храна при астма, диабет, язва, високо кръвно налягане, редица алергии, умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите и др.
– чаят, приготвен от листата на растението и от кората на корените му има свойството да потиска действието на патогенните бактерии и гъбички, действа като имуностимулант, а нови изследвания показват, че редовната консумация повишава мъжкото либидо.
Моля обърнете внимание!
Съществуват и известни рискове при консумацията на годжи бери. Ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови, в които влизат картофи, домати, пиперки, е по-добре да избягвате хапването тези плодчета. Ако сте предразположени към диария, газове, подуване на стомаха или моментното ви състояние е такова, също не е препоръчително да приемате плодове от лиций. Не бива да се надвишава и дневната доза, която е 30гр.
Съставки: Годжи бери, сушен плод, без захар.
Начин на употреба: За директна консумация (като сухи плодове или след накисване във вода), в кисело мляко, като съставка на мюсли, кремове, плодови салати и др.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 321 / 1520 |
Въглехидрати (г) | 69,2 |
от които захари (г) | 54,6 |
Мазнини (г) | 1,8 |
от които наситени (г) | 0,2 |
Протеини (г) | 14,1 |
Сол (г) | 0,48 |