Летен брънч у дома – вдъхновение и свежи продукти от eBag
Слънчевите дни канят на безгрижни срещи и вкусни моменти. Брънчът е онова сладко време между закуска и обяд, когато можеш да се насладиш на бавни сутрини, любими хора и добре подбрани вкусове. Без натоварване и с много лекота, да приготвиш нещо бързо, но много вкусно за хапване. Направи своето брънч изживяване такова, каквото го обичаш – ароматно, цветно и с много настроение. Лятото е вкусно, когато е с eBag!
Сандвич Крок Мадам
4 порции
30 минути
Лесна
Продукти
- 4 яйца
- 8 филийки хляб
- 8 супени лъжици масло
- 12 резена шунка
- 2 чаши настъргано сирене грюер
- микрозеленчуци
- прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Намажи с масло едната страна на всяка филия хляб. Запечи ги на тиган с маслото надолу.
Върху всяка добави по няколко слайса шунка и сирене. Отгоре постави останалите филийки хляб и добави още сирене. Печи около 6 минути или докато хлябът стане златист и сиренето се разтопи.
Направи яйцата “на очи”, като запазиш течен жълтъка. Разположи го върху сиренето на всеки сандвич, декорирай с микрорастения и черен пипер.
Японски суфле палачинки
4 порции
60 минути
Средна
Продукти
- 3 яйца
- 1/4 чаша брашно
- 1/2 ч.л. ванилия
- 3 с.л. прясно мляко
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. лимонова кора
- 3 с.л. бяла захар
- 1/2 с.л. бакпулвер
- 400 мл кленов сироп
- пресни плодове - ягоди/малини/боровинки
Начин на приготвяне
Отдели белтъците от жълтъците. Към жълтъците добави млякото, бакпулвера, ванилията, лимоновата кора и пресятото брашно. Трябва да получиш кремообразна смес. Остави я настрана.
В голяма купа към белтъците, добави лимоновия сок и захарта - постепенно, докато разбиваш. Увеличи миксера на максимална скорост и разбий до сняг. След това внимателно добави жълтъците към белтъците, за да не изгубиш пухкавия белтък.
Загрей тиган на слаб огън и намасли съвсем леко. Постави част от сместа с пош/печи по 2 палачинки в тиган/, а между палачинките добави няколко капки вода и похлупи с капак. След около минути може да добавиш още малко от сместа върху същите палачинки, за да станат още по-пухкави и отново добави вода. Парата от нея помага за изпичането на палачинките. Необходими са ти около 4-6 минути на палачинка преди да ги обърнеш. Повтори с останалата смес.
Сервирай веднага и гарнирай с кленов сироп и пресни плодове.
Пита с аспержи
6 порции
45 минути
Лесна
Продукти
- 1 връзка аспержи
- 2 листа бутер тесто
- 2 с. л. зехтин
- 1 шалот
- 2 скилидки чесън
- 2 с. л. масло
- 4 с. л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. настъргано сирене Пекорино Романо или Пармезан
- Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Подготви аспержите: премахни твърдите им краища. В средно голяма тенджера кипни вода. До котлона приготви купа с ледена вода. Сложи аспержите във врящата вода и ги вари до полуготовност и ярко зелен цвят – около 2–3 минути. Веднага ги прехвърли в ледената вода, за да спреш готвенето. Извади ги и остави настрана.
Разстели бутер тестото върху тава, покрита с хартия за печене. Прегъни краищата навътре, така че да оформиш ръб от около 1 см, и ги притисни с вилица, за да се запечатат. Със същата вилица направи дупки по дъното на тестото.
Загрей 1 с. л. от зехтина в малък тиган на среден огън. Добави шалота и чесъна и ги задуши, докато омекнат – около 2 минути. Махни сместа от котлона и почисти тигана. Върни тигана на котлона на среден огън. Разтопи маслото. Добави брашното и разбъркай с дървена лъжица, докато се усвои добре – това е твоят ру. Готви 2 минути, докато изчезне миризмата на сурово брашно и остане само аромат на масло. Бавно добавяй млякото, като разбъркваш с тел, за да не се получат бучки. Увеличи огъня до средно силен и бъркай, докато млякото се сгъсти. Бешамелът е готов, когато полепва по гърба на лъжица, без да се стича – това отнема около 4–5 минути. Прецеди го. Подправи с черен пипер на вкус. Опитай и, ако е нужно, добави сол.
Разпредели с черпак част от соса върху запеченото бутер тесто – както се маже пица. Поръси с настърганото сирене. Нареди аспержите отгоре, полей с останалата 1 с. л. зехтин и поръси с останалото сирене. Печи 20-30 минути, докато аспержите се запекат, сиренето се разтопи, а тестото придобие златист цвят.
Паниран тиквен цвят
5 порции
45 минути
Лесна
Продукти
- 1 ч.ч. прясна рикота
- 50 г фино настърган Пармезан
- 100 г сушени домати
- 1 яйце
- 10 цветчета от тиквички
- 1 ч.ч. бяло брашно
- 1 яйце
- 1 ч.ч. изстудена газирана минерална вода
- 6 кубчета лед
- 700 мл олио
Начин на приготвяне
Смеси рикотата, Пармезана, доматите и яйцето в купа. Подправи със сол и черен пипер. Внимателно отстрани тичинките от центъра на цветчетата, като внимаваш да не повредиш жълтите венчелистчета. Постави около 3 ч. л. от плънката във всяко цветче, като оставиш малко място за разширяване по време на готвене. Внимателно усучи върховете на цветчетата, за да не излезе плънката. Подреди ги върху голяма чиния.
Смеси брашното, яйцето и минералната вода в голяма купа. Добави леда към панировката, за да остане студена. Напълни до половина средно голяма тенджера с растителна мазнина и загрей на средно силен огън. Когато мазнината е гореща, потапяй цветчетата от тиквички в панировката – по 3–4 наведнъж. Пържи около 2 минути, или докато станат златисти и хрупкави. Прехвърли ги върху тава и покрий, за да останат топли. Повтори с останалите цветчета.
Яйчен бургер
6 порции
30 минути
Лесна
Продукти
- 6 айца
- 100 г майонеза
- 2 с.л. горчица
- 100 г бекон
- 200 г рукола
- чили за поръсване
Начин на приготвяне
Свари яйцата и ги обели внимателно. Разполови ги по дължина. Отдели жълтъците в купа. Към тях добави майонезата и горчицата и разбъркай добре, докато се получи хомогенна смес. Напълни всяка от половинките белтък с яйчената смес.
Запечи бекона и постави парченце от него върху една от половинките. Добави няколко листа рукола и затвори с другата половинка. Стабилизирай с дървена клечка. Поръси с чили.
Хляб и печива
Български продукт Франзела със Средиземноморски Подправки от Пекарна ЗИА
Български продукт Земел Пълнозърнест от Пекарна ЗИА
Български продукт Цялозърнест Хляб с Квас от Пекарна Братя Хлебари
Чабата Le Fournil De Pierre Печена на Каменна Пещ
Годно до: 24/09/2026
Български продукт Занаятчийски Хляб Бял с Квас Полуготов
Годно до: 02/01/2026
Български продукт Багета Магре с Масло и 8 Билки Замразенa
Годно до: 01/08/2026
Пинса Романа Di Marco Класик
Годно до: 17/01/2027
Български продукт Тесто Магимекс за Пици и Мекици
Годно до: 14/10/2025
Български продукт Кори за Баница Гризети Плюс с Лимец Пълнозърнести
Годно до: 01/11/2025
Палачинки Vici 8 х 62,5г
Годно до: 18/02/2027
Вкусни добавки
Деликатесно Плато Montagne Noire
Годно до: 30/10/2025
Салам Citterio Наполи Слайс
Годно до: 29/11/2025
Пастет Pate Grand Mere с Червена Боровика
Годно до: 10/11/2025
Български продукт Мортадела от Ферма Бредас Без Консерванти
Годно до: 22/10/2025
Български продукт Краковски вурст Микроарт Мини
Годно до: 13/11/2025
Български продукт Пастет от Пилешко Месо Балкански Легенди
Годно до: 19/09/2026
Терин Avon & Ragobert с Манатарки
Годно до: 27/11/2028
Гъби Bonduelle Цели
Годно до: 01/04/2028
Български продукт Лютеница Хоро Фино Смляна
Годно до: 15/08/2027
Домати Sacla Сушени на Слънце
Годно до: 31/07/2026
Очаквана доставка:
9.10.2025
Продуктът не е наличен: Мортадела Citterio Слайс
Очаквана доставка:
10.10.2025
Продуктът не е наличен: Шунка Jean Caby Парижка
Годно до: 14/11/2025
Очаквана доставка:
10.10.2025
Продуктът не е наличен: Наденички Салсиче Golfera
Очаквана доставка:
10.10.2025
Продуктът не е наличен: Салам Jean Caby Saucisson Сушен
Годно до: 01/01/2026
Очаквана доставка:
9.10.2025
Продуктът не е наличен: Сьомга Vici Пушена Филе
Годно до: 21/10/2025
Млечни продукти и яйца
Сирене Castello с Домати и Босилек Прясно
Годно до: 24/11/2025
Сирене Ile de France Аперитив с Провансалски Подправки
Годно до: 06/12/2025
Сирене Зелено Песто от Краве Мляко Полутвърдо
Годно до: 07/12/2025
Сирене Ементал Goldsteig
Годно до: 04/12/2025
Сирене Моцарела Zanetti Италианска Слайс
Годно до: 24/12/2025
Сирене Бри President 60% Масленост
Годно до: 31/10/2025
Синьо Сирене Датско Castello
Годно до: 15/03/2026
Крема Сирене Philadelphia Натурално
Годно до: 10/01/2026
Майонеза Remia с Черен Трюфел
Годно до: 30/08/2026
Крема Сирене Hochland Със Зелени Подправки
Годно до: 17/12/2025
Сирене Моцарела Brimi Бейби
Годно до: 17/10/2025
Сирене Котидж Landfrisch 4,5%
Годно до: 07/11/2025
Сирене Маскарпоне Zanetti
Годно до: 09/12/2025
Био Йогурт Salzburg Milch Ягода 3,6%
Годно до: 12/10/2025
Млечнокисела Напитка Meggle с Вкус на Пъпеш 2,2%
Годно до: 27/10/2025
Цяло Яйце Ovo Fresco Пастьоризирано
Годно до: 07/01/2026
Български продукт Яйца Венетон от Свободни Кокошки Размер L Кафяви
Годно до: 02/11/2025
Български продукт Био Яйца от Свободно Отглеждани Кокошки Органита Български Кафяви
Годно до: 27/10/2025
Български продукт Яйца от Пъдпъдъци от Ферма Томи
Годно до: 06/11/2025
Очаквана доставка:
14.10.2025
Продуктът не е наличен: Сирене Козе с Бяла Плесен
Очаквана доставка:
14.10.2025
Продуктът не е наличен: Сирене Formagia Горгонзола
Очаквана доставка:
14.10.2025
Продуктът не е наличен: Сирене Бри Френско
За свежест в чинията
Био Боровинки Bio Greeny в кутия
Банани
Валериана Fresh & Cool
Годно до: 14/10/2025
Маслини Калина Натурални Каламата Екстра
Годно до: 10/03/2027
Маслини Salviani Таджаска Личино без Костилка
Годно до: 20/06/2028
Боровинки от Фрутария в кутия
Авокадо Готово за Консумация кал.18 GBS-Premium
Касис Червен GBS-Premium в кутия
Моркови To Go Fresh & Cool
Годно до: 13/10/2025
Салата Fresh & Cool Капрезе
Годно до: 12/10/2025
Български продукт Микро Микс Детокс от Ферма Microgreens Bulgaria
Гъби Кралска Кладница Мини Еринги The World of Mushrooms в тарелка
Годно до: 16/10/2025
Очаквана доставка:
10.10.2025
Продуктът не е наличен: Български продукт Кълнове от Броколи Вита Прима
Годно до: 15/10/2025
Очаквана доставка:
9.10.2025
Продуктът не е наличен: Гъби Кафяви Шимеджи The World of Mushrooms в тарелка
Очаквана доставка:
10.10.2025
Продуктът не е наличен: Български продукт Грозде Розе сорт Кардинал от Амалтея в кутия
Готови закуски
Български продукт Кроасан с Mасло от Пекарна ЗИА
Български продукт Френски Кроасан с Масло Пълнозърнест от Пекарна ЗИА
Български продукт Кроасан с Масло и Пълнеж от Конфитюр Ягоди от Пекарна ЗИА
Български продукт Френски Кроасан с Масло, Сирене Гауда и Пуешко Филе от Пекарна ЗИА
Български продукт Кифличка с Масло и Сирене, Зеленчуци и Подправки от Пекарна ЗИА
Български продукт Кифличка Пълнозърнеста с Масло, Сирене и Моркови от Пекарна ЗИА
Български продукт Дениш с Масло и Пълнеж от Сирене от Пекарна ЗИА
Български продукт Мъфин с Ябълки, Орехи и Канела от Пекарна ЗИА
Български продукт Масленки Домашни от Vanilla Kitchen
Годно до: 29/11/2025
Български продукт Квасени Гризини с Пармезан от Пекарна Кисело и Сладко
Годно до: 13/11/2025
Не е наличен
Продуктът не е наличен: Български продукт Кроасан с Масло и Пълнеж от Крем Шамфъстък от Пекарна ЗИА
Не е наличен
Продуктът не е наличен: Български продукт Кроасан с Масло и Пълнеж от Крем Джандуя от Пекарна ЗИА
Очаквана доставка:
15.10.2025
Продуктът не е наличен: Български продукт Крекери Нахутени от Vanilla Kitchen
Изпечи вкъщи
Български продукт Домашни Козуначета Scala с Белгийски Шоколад
Годно до: 01/04/2026
Български продукт Домашни Соленки Scala със Сирене, Масло и Кашкавал
Годно до: 01/04/2026
Български продукт Пурички със Сирене Марива (33-34 бр х 30 г)
Годно до: 31/07/2026
Кроасани Mr. Baker С Масло
Годно до: 01/03/2026
Кроасани Delifrance с Масло
Годно до: 06/04/2026
Био Кроасани Le Fournil De Pierre с Масло
Годно до: 12/06/2026
Кроасани Mantinga с Шоколадов Пълнеж
Годно до: 04/05/2026
Кроасани Mantinga с Пълнеж Малина
Годно до: 18/01/2026
Кроасани Delifrance с Шоколад
Годно до: 03/06/2026
Български продукт Бутер Банички Белла със Сирене
Годно до: 24/08/2026
Български продукт Бугаца Белла с Крем Ванилия
Годно до: 07/04/2026
Бутер Банички Filosophy с Кренвирш
Годно до: 23/01/2027
Очаквана доставка:
15.10.2025