Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

Летен брънч у дома – вдъхновение и свежи продукти от eBag 

Слънчевите дни канят на безгрижни срещи и вкусни моменти. Брънчът е онова сладко време между закуска и обяд, когато можеш да се насладиш на бавни сутрини, любими хора и добре подбрани вкусове. Без натоварване и с много лекота, да приготвиш нещо бързо, но много вкусно за хапване. Направи своето брънч изживяване такова, каквото го обичаш – ароматно, цветно и с много настроение. Лятото е вкусно, когато е с eBag!

Рецепта за Сандвич Крок Мадам

Сандвич Крок Мадам

timer

4 порции

timer

30 минути

Лесна

Продукти

  • 4 яйца
  • 8 филийки хляб
  • 8 супени лъжици масло
  • 12 резена шунка
  • 2 чаши настъргано сирене грюер
  • микрозеленчуци
  • прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Сандвич Крок Мадам

Начин на приготвяне

Намажи с масло едната страна на всяка филия хляб. Запечи ги на тиган с маслото надолу.

Върху всяка добави по няколко слайса шунка и сирене. Отгоре постави останалите филийки хляб и добави още сирене. Печи около 6 минути или докато хлябът стане златист и сиренето се разтопи.

Направи яйцата “на очи”, като запазиш течен жълтъка. Разположи го върху сиренето на всеки сандвич, декорирай с микрорастения и черен пипер.

Рецепта за Японски суфле палачинки

Японски суфле палачинки

timer

4 порции

timer

60 минути

Средна

Продукти

  • 3 яйца
  • 1/4 чаша брашно
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. лимонова кора
  • 3 с.л. бяла захар
  • 1/2 с.л. бакпулвер
  • 400 мл кленов сироп
  • пресни плодове - ягоди/малини/боровинки
Японски суфле палачинки

Начин на приготвяне

Отдели белтъците от жълтъците. Към жълтъците добави млякото, бакпулвера, ванилията, лимоновата кора и пресятото брашно. Трябва да получиш кремообразна смес. Остави я настрана.

В голяма купа към белтъците, добави лимоновия сок и захарта - постепенно, докато разбиваш. Увеличи миксера на максимална скорост и разбий до сняг. След това внимателно добави жълтъците към белтъците, за да не изгубиш пухкавия белтък.

Загрей тиган на слаб огън и намасли съвсем леко. Постави част от сместа с пош/печи по 2 палачинки в тиган/, а между палачинките добави няколко капки вода и похлупи с капак. След около минути може да добавиш още малко от сместа върху същите палачинки, за да станат още по-пухкави и отново добави вода. Парата от нея помага за изпичането на палачинките. Необходими са ти около 4-6 минути на палачинка преди да ги обърнеш. Повтори с останалата смес.

Сервирай веднага и гарнирай с кленов сироп и пресни плодове.

Рецепта за Пита с аспержи

Пита с аспержи

timer

6 порции

timer

45 минути

Лесна

Продукти

  • 1 връзка аспержи
  • 2 листа бутер тесто
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. масло
  • 4 с. л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. настъргано сирене Пекорино Романо или Пармезан
  • Черен пипер и сол на вкус
Пита с аспержи

Начин на приготвяне

Подготви аспержите: премахни твърдите им краища. В средно голяма тенджера кипни вода. До котлона приготви купа с ледена вода. Сложи аспержите във врящата вода и ги вари до полуготовност и ярко зелен цвят – около 2–3 минути. Веднага ги прехвърли в ледената вода, за да спреш готвенето. Извади ги и остави настрана.

Разстели бутер тестото върху тава, покрита с хартия за печене. Прегъни краищата навътре, така че да оформиш ръб от около 1 см, и ги притисни с вилица, за да се запечатат. Със същата вилица направи дупки по дъното на тестото.

Загрей 1 с. л. от зехтина в малък тиган на среден огън. Добави шалота и чесъна и ги задуши, докато омекнат – около 2 минути. Махни сместа от котлона и почисти тигана. Върни тигана на котлона на среден огън. Разтопи маслото. Добави брашното и разбъркай с дървена лъжица, докато се усвои добре – това е твоят ру. Готви 2 минути, докато изчезне миризмата на сурово брашно и остане само аромат на масло. Бавно добавяй млякото, като разбъркваш с тел, за да не се получат бучки. Увеличи огъня до средно силен и бъркай, докато млякото се сгъсти. Бешамелът е готов, когато полепва по гърба на лъжица, без да се стича – това отнема около 4–5 минути. Прецеди го. Подправи с черен пипер на вкус. Опитай и, ако е нужно, добави сол.

Разпредели с черпак част от соса върху запеченото бутер тесто – както се маже пица. Поръси с настърганото сирене. Нареди аспержите отгоре, полей с останалата 1 с. л. зехтин и поръси с останалото сирене. Печи 20-30 минути, докато аспержите се запекат, сиренето се разтопи, а тестото придобие златист цвят.

Рецепта за Паниран тиквен цвят

Паниран тиквен цвят

timer

5 порции

timer

45 минути

Лесна

Продукти

  • 1 ч.ч. прясна рикота
  • 50 г фино настърган Пармезан
  • 100 г сушени домати
  • 1 яйце
  • 10 цветчета от тиквички
  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. изстудена газирана минерална вода
  • 6 кубчета лед
  • 700 мл олио
Паниран тиквен цвят

Начин на приготвяне

Смеси рикотата, Пармезана, доматите и яйцето в купа. Подправи със сол и черен пипер. Внимателно отстрани тичинките от центъра на цветчетата, като внимаваш да не повредиш жълтите венчелистчета. Постави около 3 ч. л. от плънката във всяко цветче, като оставиш малко място за разширяване по време на готвене. Внимателно усучи върховете на цветчетата, за да не излезе плънката. Подреди ги върху голяма чиния.

Смеси брашното, яйцето и минералната вода в голяма купа. Добави леда към панировката, за да остане студена. Напълни до половина средно голяма тенджера с растителна мазнина и загрей на средно силен огън. Когато мазнината е гореща, потапяй цветчетата от тиквички в панировката – по 3–4 наведнъж. Пържи около 2 минути, или докато станат златисти и хрупкави. Прехвърли ги върху тава и покрий, за да останат топли. Повтори с останалите цветчета.

Рецепта за Яйчен бургер

Яйчен бургер

timer

6 порции

timer

30 минути

Лесна

Продукти

  • 6 айца
  • 100 г майонеза
  • 2 с.л. горчица
  • 100 г бекон
  • 200 г рукола
  • чили за поръсване
Яйчен бургер

Начин на приготвяне

Свари яйцата и ги обели внимателно. Разполови ги по дължина. Отдели жълтъците в купа. Към тях добави майонезата и горчицата и разбъркай добре, докато се получи хомогенна смес. Напълни всяка от половинките белтък с яйчената смес.

Запечи бекона и постави парченце от него върху една от половинките. Добави няколко листа рукола и затвори с другата половинка. Стабилизирай с дървена клечка. Поръси с чили.

Хляб и печива

Вкусни добавки

Млечни продукти и яйца

За свежест в чинията

Готови закуски

Изпечи вкъщи

Избери от 16,500 продукта и над 1,000 промоции
Доставяме до 3 часа в избрано от теб време
Безплатна доставка при поръчки над 100,00 лв. / 51,13 €
Над 100,000 доволни от услугата домакинства