Български продукт Био Меденка Курабийница с Рожков
Годно до: 18/12/2025
Какво е Коледа без аромат на канела, джинджифил и меденки? Отдай се на сладки изкушения, излезли директно от тефтера с рецепти на г-жа Санта Клаус, които ще те оставят без думи. Всяка хапка е наситена с магията на празничните дни, а ароматите затоплят сърцата и настроението ни и ни карат да мечтаем Коледа никога да не свършва.
Тези елхички са лесни за приготвяне, а шоколадовият им вкус е просто неповторим. Декорацията е много сполучлива, като в същото време всеки може да лесно да се справи.
Продукти:
смес за брауни
прясно мляко
кокосово масло
сладкарска сметана за разбиване
захарни поръски за украса
*Пропорциите могат да се намерят на опаковката на сместа за брауни.
Приготвяне:
Приготви готова смес за брауни според указанието на опаковката. Изпечи сладкиша в продълговата тава и го нарежи на триъгълници. Всеки триъгълник декорирай като елха - с разбита сладкарска сметана и захарни поръски. Вече разполагаш с цяла гора от сладки коледни елхички!
Канелени бисквити за любмите послушковци у дома. Рецептата е класическа и много лесна.
Продукти:
300 г брашно
100 г пудра захар
100 г краве масло
3 с.л. мед
3 с.л. какао
1 с.л. канела
1 бр. яйца
1 щипка сол
1/2 ч.л. оцет
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. счукан карамфил
Приготвяне:
Сложи меда и маслото в касерола на тиган, за да се стопят - не ги оставяй да завират. Охлади сместа и добави яйцето. Разбъркай добре. Изсипи пудрата захар, пресятото брашно, предварително угасената сода в оцет, солта и подправките. Замеси тесто и го направи на топка. Завий го в прозрачно фолио и го сложи в хладилник за около 60 минути.
Разточи тестото върху набрашнен плот и изрежи коледни бисквитки с помощта на формички. Декорирай ги отгоре с печат и ги нареди в тава върху хартия за печене. Печи ги на 180 °C до готовност. Весели празници!
Фамилията се събира, сега е моментът да блеснеш. Това руло определено е тема за разговор на всяка маса. Запретвай ръкави!
Продукти:
4 яйца, охладени
1 ч. л. бакпулвер
200 г шоколад на капки
100 г. шоколад за декорация
1/4 чаша какао на прах
1/2 чаша брашно
1/2 ч. л. сол
2/3 чаша захар
2 с. л. олио
1/2 ч.ч. разтворимо кафе
200 мл сметана за разбиване
Приготвяне:
Загрей фурната на 180 градуса. Намажи с масло тава (30×40 см) и я покрий с хартия за печене. В купа разбий брашното с какаото, бакпулвера и солта. В друга купа разбий яйцата и захарта на пяна. Добави олиото и разбъркай добре. Добави кафето и след това постепенно брашнената смес.
Изсипи тестото в тавата за печене и разпредели равномерно в ъглите с помощта на на шпатула. Печи около 12 минути и провери с клечка преди да го извадиш. Вземи хартия за печене и я поръси с какао на прах. Това помага на блата да не залепне. Обърни блата върху хартията. Отстрани хартията, с която е печено. Още горещо завий на руло заедно с хартията отгоре. Прави се докато е горещ, за да не се напука. Остави да се охлади, а през това време разтопи шоколада на водна баня. В купа разбий сметаната на сняг. Смеси с разтопения шоколад - това е плънката. Развий блата и разпредели шоколадовата смес равномерно върху него. Навий блата обратно. Охлади в хладилник за поне 1 час преди сервиране. “Дървесните“ шоколадови кори са висш пилотаж. Необходимо е да разтопиш шоколада на водна баня и да го разстелиш върху лист хартия за пачене. Сложи още един лист върху течния шоколадов слой и навий на тънко руло. Остави го да се втвърди в хладилник и внимателно разгъни рулото. Когато отделиш коричките може да ги залепиш като намажеш рулото с течен шоколад и притиснеш внимателно корите.
Годно до: 18/12/2025
Годно до: 21/09/2025
Годно до: 21/09/2025
Годно до: 21/09/2025
Годно до: 04/01/2026
Годно до: 30/04/2026
Годно до: 02/10/2025
Годно до: 15/05/2026
Годно до: 15/12/2025