Български продукт Розе Вино Rossidi Розе де Пино
Годно до: 21/12/2027
Не се колебай, а се потопи в романтиката на деня на влюбените. Един малък жест, топла дума или искрена усмивка могат да направят момента незабравим. А с нашите специални предложения ще ти бъде още по-лесно да покажеш чувствата си и да създадеш незабравими преживявания. Как ще завърши този празник? Това зависи изцяло от теб!
2 порции
40 минути
Лесна
Напълни тенджера до 3/4 с вода. Добави цвеклото и сока му. Остави да заври, намали котлона и остави да се готви за около 20 мин. Внимателно извади парчетат цвекло. Остави водата отново да заври, като добавиш голяма щипка сол. След това добави пастата и готви според инструкциите на опаковката.
Докато пастата се вари, направи соса. Загрей тиган на среден огън. Добави зехтин и шалота и задуши за минута-две. След това добави чесъна и готви още една минута. Добави лимоновия сок и подправи със сол. Ако сосът стане твърде гъст, добави малко вода от пастата. Когато пастата е готова я добави към соса.
Може да запечеш кедровите ядки с малко зехтин на тиган. Поръси пастата с пармезан, лимонова кора, кедрови ядки и див лук, нарязан на ситно.
Тази необичайна паста с ярък цвят от свареното червено цвекло и интензивен сос изисква майсторски да подберем вино, което да балансира свежестта на лимона, ядковите нотки на кедровите ядки и умамито от пармезана. Ето две подходящи предложения, като и двете вина ще подчертаят както богатия вкус на ястието, така и неговата оригиналност.
Вионие - то има ароматен букет от кайсия, праскова и лек флорален акцент, който подхожда на сладостта и землистостта на червеното цвекло. Гладката текстура и малко по-плътното тяло на виното ще допълни плътния сос с пармезан, докато свежестта му ще балансира лимоновите нотки.
Цветът е нежен и сламесто-жълт. Аромати - праскова, кайсия, бели цветя и ванилия. На небце виното е елегантно, със сочно тяло и пленителни живи киселини, които му дават структура. Финалът е ефектен и запомнящ се, оставяйки спомен за свежа ябълка.
Още едно предложение - розе Пино Ноар, за предпочитане от регион с хладен климат. Такова вино ще носи деликатни плодови нюанси на свежи червени плодове, които ще се съчетаят добре с естествената сладост на цвеклото. Също така, високата киселинност и лекото тяло ще внесат свеж контраст и ще допълнят ястието, внасяйки интересен, но ненатрапчив контраст.
Очарователният кайсиево-розов цвят и нежните аромати на листенца от рози, малини и бяла праскова, обещават съвършена наслада. Минералното тяло, свежите нотки на грейпфрут и сочният финал с акценти на нар и череши го правят идеалния избор за пастата с червено цвекло. Това розе балансира мазнините от пармезана и ядките в пастата, като подчертава текстурите и добавя фина свежест към всяка хапка.
2 порции
135 минути
Средна
Загрей фурната до 250°С. В купа разбий яйцата, айряна, кокосовото масло, оцета и ванилията. Добави всички сухи съставки: брашно, сода бикарбонат, захар, какао на прах и сол. Бъркай, докато всички съставки се комбинират. Увеличи до средна скорост и добави маслото. Продължи да бъркаш, докато се образува гъста пясъчна смес, около 2-3 минути. Добави боята и разбъркай, докато тестото се зачерви.
Изрежи кръгчета с диаметъра на тавата от хартия за печене, застели тавичката и разпредели тестото във форма за кекс с диаметър 13 см. Печи ги за около 25 мин. на 180°С. Ако имаш само една тава, няма проблем да изпечеш блатовете един след друг. Когато са готови - охлади напълно преди да пристъпиш към крема.
Разбий маслото на средна скорост за 3 минути, докато стане светло и пухкаво. След това добави крема сиренето, ванилията и продължи да бъркаш още 2 минути. Добави пудрата захар. Разбъркай на висока скорост за 1 минута. Сглоби тортата като наредиш блат, крем, блат. Намажи цялата торта обилно с крем и декорирай със захарни сърца.
Тортата има по-нежна и лека текстура, затова е нужно вино, което да носи празнично настроение, но едновременно с това да има ниво на сладост приблизително еднакво с това на тортата. Затова търсим пенливо (заради празничния елемент и ефирността), но също така, да е със сладост поне Extra Dry или повече. Нашите предложения са две пенливи вина, като и двете предлагат добре балансирана остатъчна захар и ефирност и подчертават вкусовете на десерта, без да доминират.
Пенливо вино с леко медени акценти, подходящи за текстурата на маскарпонето, докато фините му мехурчета ще освежат небцето и ще балансират какаовите нюанси на блатовете.
Feudo Arancio Accussi е със светло сламено жълт цвят и елегантни зеленикави отблясъци. Ароматът му е свеж и интензивен, с деликатна плетеница от акациев цвят, допълнени от сочни нотки на ябълка, круша и праскова. Фините флорални нюанси на орлов нокът придават допълнителна изтънченост. Перлажът е устойчив и елегантен, придавайки на вкуса лекота и финес, които оставят свеж и запомнящ се финал.
Леко пенливо розе с аромати на горски плодове и рози. Неговата свежест и фин плодово-сладък характер ще подчертаят какаовите нотки и ще добавят сочен контраст към плътността на тортата.
Andreola Bolle Extra Dry Rosé е създадено от 100% Манзони – сорт, който придава своя уникален характер, с нежно-розов цвят и фина и продължителна игра на балончетата. Ароматният профил разкрива деликатни нотки на червени плодове, бели цветя и свежи цитрусови акценти, балансирани с фина минералност. Вкусът е свеж, хармоничен и изтънчен, с мек, плодово-цветен финал. Отличено в Топ 10 на „Пенливи вина от целия свят“ от Wine Enthusiast – истинско признание за неговото качество и класа.
6+ порции
195 минути
Лесна
Смесете в купа скира и меда. В голяма тава сложете хартия за печене и разпределете сместа на равномерен слой.
Разтопете шоколада на водна баня. Сипете го в пош или в найлонов плик с отрязано крайче и нарисувайте с него сърца върху скира. Поръсете със захарните сърца.
Сложете го във фризера за 2-3 часа. Извадете го и го начупете.
6 порции
15 минути
Лесна
В купа смеси добре кленовия сироп и агар агар. В по-голям съд сложи на котлона кокосовата сметана и загрей на бавен огън. Добави сладката смес и разбъркай добре. Когато температурата се повиши до към 80°С, бъркай динамично за около 5 минути и свали от котлона. Добави ванилията. Разпредели сместа в силиконови форми и остави да се охлади добре. Гарнирай с пресни плодове или ядки и кленов сироп.
2 порции
30 минути
Лесна
Изрежи зелената част на всяка ягодка по-дълбоко, така, че да наподоби сърцевидна форма. Разтопи 150 г от шоколада на водна баня. Махни го от топлината и добави останалия шоколад и какаото. Разбърквай внимателно докато останалия шоколад се разтопи. Тази техника се нарича темпериране на шоколада. Ягодките трябва да са подсушени. Потопи всяка от тях до половина и я остави да се отцеди на решетка, докато шоколадът се втвърди. Сервирай с любов.
На този празник всичко е въпрос на споделяне – моменти, усмивки и вкусове, които оставят следа. Пресните ягоди, потопени в кадифен черен шоколад, са малка класика и голям романтичен жест. Затова към тях добавяме Bottega Rose Gold пенливо вино от 100% Пино Ноар от Ломбардия. Неговите фини мехурчета гъделичкат небцето, докато ароматите на ягоди и горски плодове нежно се преплитат с плътния вкус на шоколада. Заобленото му тяло и деликатната свежест създават перфектен баланс между сладост и лекота. Истинска празнична магия, която казва "Обичам те" без думи.
2 порции
30 минути
Лесна
Разтопи 2/3 от шоколада на водна баня. Свали го от котлона, когато се разтопи. Добави останалата част, заедно с маслото и бъркай докато се разтопят. В подсушена форма налей малка част от шоколада. Наклони я във всички посоки, за да облее добре формичките. Това ще бъде черупката на сърцето. Остави я да стегне. След това добави малко количество от сладкото и отново залей с шоколад. Остави го да стегне финално без да ги прибираш в хладилник. Извади от формите и сервирай с любимо вино.
В рецептата присъства значително количество шоколад, съответно и какао, а за да отговорим на тези вкусове трябва са комбинирани с вино със значително количество сладост, което да балансира какаото. Като добавим и факторите малини и Св. Валентин, логично стигаме до едно от най-романтичните вина в нашата селекция:
Направено от 100% био малини, ръчно брани в полите на Стара планина, с проведена натурална ферментация, виното разкрива несравним аромат с интензивна малинова атака. Вкусът е сладък, заоблен и пленителен, с алкохолно съдържание от едва 10,5% — истински плодово изкушение, създадено с любов към празниците и живота.
2 порции
30 минути
Лесна
Загрей фурната на 170°С. Смеси сухите съставки. Разбъркай яйцата, олиото и млякото. Добави сухите съставки и разбъркай добре. Добави пороткаловите кори и шоколада и разпредели във формичките. Печи за около 20 мин. Остави ги да изстинат във формата и извади. Декорирай с разтопен шоколад и малинки.
Годно до: 02/12/2025
Годно до: 21/04/2026
Годно до: 19/12/2025
Годно до: 15/01/2026
Годно до: 01/02/2026
Годно до: 31/10/2025
Годно до: 24/12/2025
Годно до: 26/02/2026
Годно до: 30/09/2025
Годно до: 05/11/2026
Годно до: 02/07/2026
Годно до: 22/05/2026
Годно до: 20/03/2026
Годно до: 21/01/2026
Годно до: 28/05/2026
Годно до: 28/05/2026
Очаквана доставка:
15.08.2025