Бадемово Брашно Бизнес Къща
Годно до: 30/04/2026
Извлечен от пресни ябълкови плодове по оригинална технология. В храносмилателния тракт пектините абсорбират отровните вещества, гнилостните продукти и токсините, отделяни от бактериите, като съдействат за тяхното обезвреждане и изхвърляне от организма.
Препоръчва се при: атеросклероза, високи нива на лош холестерол, сърдечно и мозъчно съдови проблеми, гастрити, язви и стомашно-чревни заболявания, чернодробни заболявания и цироза, наднормено тегло и затлъстявания, деинтоксикация на организма от тежки метали, склонност към образуване на жлъчни камъни.
Свойства: Пектиновите вещества нeутрализират действието на киселините и основите. Пектина свързва жлъчните киселини в червата. Той напълно ферментира под въздействието на микробите в дебелото черво (за разлика от неразтворимата целулоза). Подобрява функцията на дебелото черво и увеличава разграждането на несмилаемите отпадъци. Намалява повишаването на кръвната захар след приемане на въглехидрати.
Намалява увеличените нива на лошия холестерол и триглицеридите, без да понижава нивото на полезния холестерол. Причинява забавяне процесите на храносмилане, което води до увеличаване чувството на ситост. Този продукт не съдържа захар и може да се ползва от диабетици. Продължителнната употреба води до нормализиране на кръвното налягане.
Съставки: ябълков пектин 100% чист без добавена захар.
Начин на употреба: Профилактично - 5 г. (1 чаена лъжица) пектин се разбива в 20 г. вода и 1 чаена лъжича мед. Взима се половин час преди хранене. Лечебно - 3 пъти по 5 г. пектин преди хранене. За директна консумация
Ябълковият пектин на прах не съдържа допълнителни свързващи вещества за разлика от таблетната и гранулирана форма на продукта.
Условия за съхранение: Да се съхранява на сухи и проветриви помещения, далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Производител: "Бизнес Къща" ООД
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 179/716 |
Въглехидрати (г) | 0 |
от които захари (г) | 0 |
Мазнини (г) | 0 |
от които наситени (г) | 0,03 |
Протеини (г) | 0 |
Сол (г) | 0,15 |
Влакнини (г) | 89 |