Сирене Грюер Entre Mont IGP France
Годно до: 02/10/2025
Името на сиренето произхожда от името на едноименния район в кантон Фрибур (Швейцария). Грюер е твърдо жълто сирене почти без дупки, с плътна консистенция, доста солено, с остър пикантен аромат и леко орехов вкус.
Сиренето се прави от сурово краве мляко без добавяне на консерванти. Използването на добавки в процеса на производство е забранено. Произвежда се на цилиндрични пити с диаметър 55-65 см, височина 9,5-12 см и тегло 25-40 кг.
През целия период на зреене сиренето редовно се измива със солена вода и се обръща. След четири месеца и половина на узряване всяко парче се проверява за качество, след което се опакова и изпраща в търговската мрежа.
Съставки: пастьоризирано краве мляко, сол, закваска
*Грамажът на продукта може да варира. Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 427/1767 |
Въглехидрати (г) | 1 |
от които захари (г) | 0.16 |
Мазнини (г) | 36.6 |
от които наситени (г) | 25.4 |
Протеини (г) | 23.3 |
Сол (г) | 1.5 |