Български продукт Био Юфка Kramas Лимец Домашна
Годно до: 31/03/2026
Съставки: пуклива царевица
В пуканките могат да бъдат открити още фибри и полифеноли, които ефективно защитават клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Трябва да се отбележи, че те са една от основните съставки в плодовете, зеленчуците, виното, чая и шоколада. Редица изследвания показват, че полифенолите имат десет пъти по-силно антиоксидантно действие от витамините С и Е.
Съдът, в който ще пукате, трябва да бъде сух, с тънки стени, с капак и дръжки.
Мазнината, която ще използвате, не трябва да бъде повече от една супена лъжица.
След като тя силно се загрее, се изсипват царевичните зърна, солта, както и различни подправки, ако искате пуканките ви да бъдат с пикантен вкус и се захлупва с капака. Ако искате пуканките да бъдат сладки, в мазнината можете да добавите кафява захар или лъжица мед.
С помощта на дръжките движите съда напред-назад, докато шумът от пукането на зърната спре.