Бакпулвер Backin Dr Oetker
Годно до: 30/09/2026
Белият смлян желатин на Dr. Oetker е идеален за желиране на сладки или солени блюда - сметанови торти, разнообразни кремове и желета, както и зеленчуков или месен аспик.
Важна особеност при желирането е, че при загряването желатинът не трябва да завира. Препоръчително е разтваряне на водна баня.
Има два начина за използването на желатина:
- разбърква се с 6 супени лъжици студена течност, оставя се да набъбне, след това се загрява до пълното му разтваряне и като леко се охлади, може да се използва.
- разбърква се с 6 супени лъжици студена течност, оставя се да набъбне и след това се излива и разбърква в 500 ml течност, докато се разтвори напълно.
Едно пакетче желатин на Dr. Oetker е достатъчно за 500 мл течност. Продуктът се предлага в опаковка от 10 г
Този продукт не съдържа съставки, които могат да предизвикат алергични реакции или друга непоносимост.
Съставки: свински желатин, годен за консумация от човек.
Начин на употреба: Желатинът се залива с 6 с.л. вода и се оставя да набъбне. При желиране на студени смеси набъбналият желатин се разтваря на водна баня и постепенно се разбърква добре в студената смес. При топли смеси набъбналият желатин се добавя директно в топла смес (не вряла)
Условия за съхранение: На сухо и хладно място
Производител: Dr. Oetker