Бира Free Damm 0.0% Безалкохолна
Годно до: 01/04/2026
През Средновековието, когато не е имало хладилни системи и практически никакви познания по микробиология, през горещите летни месеци пивоварите е трябвало да спрат да правят бира, тъй като по-високите температури са позволявали на бактериите да оцелеят, които биха я развалили. Първата Märzenbier на Damm е създадена през 1953 г.
В първите години се е приготвяла само между октомври и април и не се е правела през останалата част от годината.
Но един пивовар имаше страхотна идея: през март всички ще работят повече, за да направят много по-силна бира, с повече хмел. Двойното количество малц в рецептата го прави мощен продукт. С два пъти повече вкус. Нещо, което можете да познаете от първата глътка.
През 1955 г., тъй като се превърна в голям успех, беше решено Märzenbier да се вари през цялата година.
Дадена й е името Voll-Damm. „Voll“ на немски означава пълен, пълен.
Името подхожда на силна, интензивна и плътна бира.
Съставки: вода, ечемичен малц (18%), ориз, мая, хмел