Български продукт Био Бургери Телешки от Дивата Ферма
Годно до: 25/08/2025
Дори не е нужно да ни казваш, че ги обичаш - и на нас ни се подкосяват краката при вида на вкусни бургери. Виновни са и месото, и свежите зеленчуци, и апетитните сосове, които спояват вкусовете в обща експлозия в небцето. А може ли всичко това да стане още по-съблазнително? Да, когато в тази комбинация се намеси и крафт бира, се получава съвършеното партньорство, което ще доведе до много хубави моменти.
Продукти за два бургера:
2 Бриош питки
4 бр. телешки бургер
200 г чедър слайс
100 г бекон
100 г майонеза
50 г кетчуп
100 г заквасена сметана
чесън на прах
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Разрежи Бриош питките и ги запечи на тиган или във фурната за няколко минути. Изпечи добре бургерите и когато са полуготови постави по един или два слайса чедър, докато се разтопи върху кюфтето. Запечи и бекона до хрупкавост и остави настрана. Забъркай соса като смесиш майонезата, заквасената сметана и кетчупа. Овкуси го със сол, чесън на прах и черен пипер. По желание може да добавиш малко лют пипер. Подреди бургера като намажеш долната част на Бриоша с малко сос, следва кюфтето, бекон, второто кюфте, отново бекон и накрая залей със сос. Похлупи с втората половинка от Бриоша и бургерът ти е готов. Добър апетит!
Продукти за два бургера:
2 бриош питки
300 г варено червено цекло
1 скилидка чесън
70 г галета
1 лимон
2 бр. авокадо
2 сладки картофа
2 яйца
рукола
30 г брашно/царевично/
сол на вкус
черен пипер
Приготвяне:
Блендирай цвеклото като го оставиш с дребна текстура. Добави яйцата към сместа. Овкуси с 1 ч.л. сол и добави около 50-60 г галета. Оформи 2 големи кюфтета и ги запечи върху хартия за печене за около 20-30 мин. на 180 градуса. Нарежи сладките картофи на дълги ивици и ги запечи едновременно с бургерите. Може да ги овкусиш със сол и пепер и леко да ги оваляш в брашно. Намачкай авокадото, добави му лимонов сок и намачкан чесън, сол и черен пипер на вкус. Запечи половинките от бриош питката и сглоби бургера. Постави малко рукола върху долната питка, постави кюфтето от цвекло, добави авокадо пастата, добави от сладките картофи и завърши с капаче от Бриош. Добър апетит!
Никога не го притискай, докато се пече. След като вече е готово, дай му време да почине и да отпусне соковете си. Чак тогава може да сглобиш бургера. И не е нужно да имаш барбекю под ръка - ще се справиш и с тиган на котлона. Важното е повърхността му да е силно нагорещена, а самото кюфте - студено.
Годно до: 25/08/2025
Годно до: 19/08/2025
Годно до: 20/08/2025
Годно до: 07/09/2025
Годно до: 19/08/2025
Годно до: 01/09/2025
Годно до: 01/09/2025
Годно до: 24/01/2026
Годно до: 03/02/2027
Годно до: 23/07/2026
Годно до: 20/08/2025
Важни са за крайния резултат почти колкото и самото месо. Който и техен вариант да избереш, винаги леко ги затопляй във фурната (или запичай на скарата), преди да сглобиш бургера. Така ще го направиш още по-хрупкав и вкусен.
Годно до: 28/11/2025
Очаквана доставка:
15.08.2025
С подходящите добавки бургерът се изкачва стъпка нагоре по стълбичката на вкуса и е естествено, че резултатът няма да е същият без тях. Можем само да те посъветваме да се възползваш от възможностите, а изборът какво да сложиш между питките оставяме на теб.
Годно до: 06/10/2025
Годно до: 05/09/2025
Годно до: 29/08/2025
Годно до: 26/10/2025
Годно до: 04/03/2027
Годно до: 19/04/2027
Годно до: 30/04/2027
Годно до: 03/01/2027
Жълти, сини, бели саламурени, пушени и топени варианти - изборът огромен. Но не забравяй, слагай сирената винаги върху топлото кюфте.
Годно до: 16/12/2025
Годно до: 15/12/2025
Годно до: 08/01/2026
Годно до: 14/04/2026
Годно до: 17/06/2026
Годно до: 31/10/2025
Годно до: 28/12/2025
Годно до: 31/10/2025
Годно до: 31/10/2025
Годно до: 19/10/2025
Годно до: 09/11/2025
Годно до: 01/10/2025
Годно до: 04/10/2025
Годно до: 21/12/2025
Годно до: 02/10/2025
Годно до: 30/09/2025
Очаквана доставка:
15.08.2025
Те са магията на добрия бургер. Те диктуват и крайния вкус. Избирай смело, миксирай с размах и никога не спирай да експериментираш.
Годно до: 05/12/2026
Годно до: 03/01/2027
Годно до: 02/01/2027
Годно до: 31/03/2026
Годно до: 08/02/2026
Годно до: 06/03/2026
Годно до: 28/07/2026
Годно до: 01/06/2026
Годно до: 01/03/2026
Годно до: 11/07/2026
Годно до: 30/03/2026
Годно до: 05/12/2026
Годно до: 30/08/2026
Годно до: 14/05/2026
Очаквана доставка:
22.08.2025
Класиката е зелена салата или айсберг, слайс домат и слайс червен лук. Последният може да карамелизираш - тогава вече ще станеш богът на бургерите. Карамелизираният лук приготви ден по-рано за идеален резултат. Препоръчително салатата да е под месото, за да послужи тя за основа. Доматът винаги е отгоре и след сиренето.
Годно до: 25/08/2025
Годно до: 19/08/2025
Годно до: 25/10/2026
Годно до: 13/02/2028
Годно до: 23/06/2026
Годно до: 28/07/2026
Годно до: 28/02/2026
Годно до: 31/12/2025
Годно до: 30/11/2025
Годно до: 05/10/2025
Годно до: 30/11/2025
Годно до: 18/01/2026
Годно до: 17/03/2026
Годно до: 20/04/2026
Годно до: 26/02/2026
Годно до: 25/01/2026
Годно до: 25/01/2026
Годно до: 25/01/2026
Годно до: 10/11/2025
Годно до: 10/11/2025
Годно до: 01/11/2025
Годно до: 18/02/2026
Годно до: 03/12/2025
Годно до: 11/09/2026
Годно до: 20/12/2026
Годно до: 19/09/2026
Годно до: 30/03/2026
Годно до: 23/06/2026
Годно до: 01/03/2026
Годно до: 06/02/2026
Годно до: 07/07/2026
Годно до: 30/06/2026
Годно до: 31/07/2026
Точно преди да сервираш бургера се увери, че е "обезопасен" - използвай клечка, за да го фиксираш, постави го върху дъска или в подходяща чиния, за да изглежда по възможно най-добрия начин. Ако храната е красиво поднесена, става още по-вкусна!
Въпреки бъркотията, която съпътства всяко хапване на бургер, едва ли някой ще откаже един. Едва ли някой ще се затрудни и да си го направи сам вкъщи, защото е фасулска работа. Bon Appetit!