Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

никулден-риба

Никулден е един от най-важните зимни празници. Той е семеен празник, на който да се събереш с близките си и да споделите вкусна празнична трапеза. Според традицията на нея трябва да присъства риба. Вижте и нашите вкусни никулденски предложения!

рецепта-шаран-никулден
рецепта-фагри-никулден
рецепта-омар
готови-ястия-никулден
продукти-за-никулден

Рецепта за Пълнен шаран за Никулден

Пълнен шаран за Никулден

timer

6 порции

timer

120 минути

Лесна

Продукти

  • 1 цял шаран/1-2 кг/
  • 3 големи глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 сладка чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 бр. щипка майорана
  • 200 гр. орехи
  • черен пипер на вкус
  • магданоз на вкус
  • сол на вкус
Пълнен шаран за Никулден

Начин на приготвяне

Нарежи лука на ситно и го задуши в 2 с.л. олио заедно с чушката и 1 люта чушка до готовност на лука. Свали от огъня и добави счукани орехи, щипка майорана, черен пипер, червен пипер, магданоз и сол.

Измий почистения шаран и го напълни със сместа. Печи около 90 мин., под фолио. Накрая отвий, за да се запече.

Рецепта за Фагри с печени картофи

Фагри с печени картофи

timer

4 порции

timer

80 минути

Лесна

Продукти

  • 2 бр. фагри
  • 4 с.л. зехтин /2 за рибата и 2 за картофите/
  • 20 г масло
  • 1 кг картофи
  • 1 връзка пресен копър
  • 3 скилидки чесън
  • 3 лимона
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
Фагри с печени картофи

Начин на приготвяне

Започни с гарнитурата. Обели и нарежи на едро картофите. Нарежи чесъна и копъра на ситно и разбъркай с картофите. Добави сол и черен пипер на вкус. Полей със зехтина и добави маслото. Печи ги до зачервяване на 250 градуса.

Рибата фагри при нас е почистена и готова за приготвяне. Измий я, нарежи лимона и я овкуси със сол, черен пипер и зехтин отвън и отвътре. Сложи върху хартия за печене и преди да я мушнеш във фурната я напълни с резени лимони/около 4 бр./ Печи на 250 градуса до готовност/около 40 мин./.

Сервирай директно с хартията за печене и добави картофките около рибата.

Рецепта за Омар с маслен сос

Омар с маслен сос

timer

2 порции

timer

30 минути

Лесна

Продукти

  • 2 омара
  • 5-6 лимона
  • 200 г масло
  • 100 мл бадемово мляко
  • магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
Омар с маслен сос

Начин на приготвяне

Омарът е предварително бланширан и изисква съвсем лека термична обработка, но е важно да бъде напълно размразен, преди да започнеш. Кипни тенджера с вода и вари омара, около 5-6 минути. Свали от котлона, но го остави в тенджерата.

Забъркай соса като разтопиш маслото на тиган, добави лимоновия сок и разбъркай добре, след това млякото и подправките.

Извади омара и го сервирай в подходящ съд, залей обилно със сос и поднеси. Хубаво е да постои в соса няколко минути, за да попие всички вкусове и аромати.

готови-ястия-никулден

Цяла риба
Цели риби
Дивоуловени риби
Див улов
Рибени филета
Филе от риба
Рибени котлети
Котлет от риба
Морски дарове
Скариди, миди и октоподи
Рибни специалитети
Рибени консерви и хайвер
Подправки за риба
Свежи и сухи подправки
Избери от 16,500 продукта и над 1,000 промоции
Доставяме до 3 часа в избрано от теб време
Безплатна доставка при поръчки над 100,00 лв. / 51,13 €
Над 100,000 доволни от услугата домакинства