Сготви безглутенова протеинова баница с оризови кори и сирене котидж на шеф Севда Димитрова.
Виж рецептата и вземи всички продукти с един клик от eBag.
Рецепта за безглутенова протеинова баница с оризови кори и сирене котидж
4 порции
60 минути
Лесно
Продукти
- 6 яйца
- 400 г сирене котидж
- 60 г скир
- 1 с.л. маслиново масло
- 1 ч.л. сол
- 100 г оризови кори
Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и към тях добавете сиренето котидж, скира, маслиновото масло и солта. Разбъркайте всичко добре. В кръгла тава, с диаметъра на корите за баницата, редувайте от плънката и оризовите кори, като разпределяте равномерно навсякъде. Не забравяйте да покриете и краищата, за да не стане суха баницата. Изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор на 200⁰C за 40 мин. Сервирайте с още скир или котидж сирене.