Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Кашкавалена полента с пикантни чеснови скариди с тамари и магданоз

Сготви кашкавалена полента с пикантни чеснови скариди с тамари и магданоз по рецепта на шеф Владислав Пенов.
Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.

Кашкавалена полента с пикантни чеснови скариди с тамари и магданоз
Кашкавалена-полента-с-пикантни-чеснови-скариди

Рецепта за кашкавалена полента с пикантни чеснови скариди с тамари и магданоз

serve

4 порции

timer

90 минути

Средна

Продукти

За полентата
  • 100 г царевично брашно
  • 100 г масло
  • 200 г кашкавал
  • 400 мл вода
  • сол
  • прясно смлян черен пипер на вкус
За скаридите
  • 12 бр. скариди
  • 20 г тамари смилян
  • 2 скилдки смачкан чесън
  • 80 мл зехтин
  • ½ връзка магданоз, нарязан на ситно
  • 80 мл бяло вино
  • лют пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

За полентата - Настържете кашкавала на едро ренде. В подходяща тенджера разтопете маслото, докато започне да цвърчи. Добавете кашкавала и го разтопете. Изсипете водата, заедно с царевичното брашно. Започнете да бъркате на умерен огън, докато стане еднородна хомогенна смес и започне да бълбука. Тогава намалете огъня на слабо и гответе така полентата около 15 минути, като я бъркате често и внимавате да не загори. Овкусете със сол и черен пипер и изсипете в малка тавичка, на дъното на която сте сложили хартия за печене, за да не залепне. Покрийте я със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час, за да стегне. Обърнете я върху дъска и я нарежете на 4 порции. Запечете я върху сух незалепващ тиган от двете страни до златисто. Сервирайте я веднага, като подредите скаридите отгоре и залеете със соса от тях.

За скаридите - Загрейте зехтина в тиган и добавете размразените и подсушени скариди. Гответе ги бързо, само леко да порозовеят, и ги обърнете от другата страна. Гответе ги така още 1 минута и добавете лютия пипер. Загасете веднага с бялото вино, оставете да поизври малко и добавете чесъна, магданоза и тамарито.