Сготви хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена на шеф Севда Димитрова.
Виж рецептата и вземи всички продукти с един клик от eBag.
Рецепта за хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена
4 порции
25 минути
Лесно
Продукти
- 500 г сварен нахут (отцеден)
- 400 г варено цвекло
- 50 г лешников тахан
- 3 скилидки чесън
- 1 ч. л. кимион (млян)
- 200 мл олио от гроздови семки
- сол
- черен пипер
- 20 г лед
- сушени крекери от семена
- 250 г бяло саламурено сирене
- 150 г заквасена сметана
- жълто цвекло (сурово)
- червено цвекло (сурово)
- листа цвекло
- репички
- мента
- босилек
- печени лешници
Начин на приготвяне
За хумуса - в кухненски робот или блендер сложете нахута, нарязаното сварено цвекло, чесъна, кимиона и кубчетата лед. Блендирайте за около минута. Добавете тахана и отново блендирайте на висока скорост, като добавите на тънка струйка олиото от гроздови семки. Овкусете със сол и черен пипер.
За муса от краве сирене - пасирайте продуктите за муса от крема сирене до получаване на гладка консистенция.
Суровите репички, червеното и жълто цвекло нарежете в желаната от вас форма и овкусете с малко сол, лимонов сок и маслиново масло.
В подходящи купички сервирайте хумуса с муса от краве сирене, репичките, суровото цвекло, печените лешници и пресните билки. Поднесете хумуса със сушени крекери със семена. Рецептата е подходяща за предварително приготвяне и транспортиране на обяда с вас до работното място, училище, пикник…
Комбинирай с
Нежно розе от Прованс е идеално за това ястие, защото съчетава свежестта на бялото вино с деликатна структура и мекота. Леката му плодова сладост балансира сладките и земни нотки на цвеклото, докато киселинността подчертава кремообразността на сиренето от овче мляко.