Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена

Сготви хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена на шеф Севда Димитрова.
Виж рецептата и вземи всички продукти с един клик от eBag.

Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена
Хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена

Рецепта за хумус с цвекло, крема сирене от овче мляко, сушени крекери от семена

serve

4 порции

timer

25 минути

Лесно

Продукти

  • 500 г сварен нахут (отцеден)
  • 400 г варено цвекло
  • 50 г лешников тахан
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. кимион (млян)
  • 200 мл олио от гроздови семки
  • сол
  • черен пипер
  • 20 г лед
  • сушени крекери от семена
Продукти за муса от крема сирене
  • 250 г бяло саламурено сирене
  • 150 г заквасена сметана
За екстра вкус и презентация
  • жълто цвекло (сурово)
  • червено цвекло (сурово)
  • листа цвекло
  • репички
  • мента
  • босилек
  • печени лешници

Начин на приготвяне

За хумуса - в кухненски робот или блендер сложете нахута, нарязаното сварено цвекло, чесъна, кимиона и кубчетата лед. Блендирайте за около минута. Добавете тахана и отново блендирайте на висока скорост, като добавите на тънка струйка олиото от гроздови семки. Овкусете със сол и черен пипер.

За муса от краве сирене - пасирайте продуктите за муса от крема сирене до получаване на гладка консистенция.

Суровите репички, червеното и жълто цвекло нарежете в желаната от вас форма и овкусете с малко сол, лимонов сок и маслиново масло.

В подходящи купички сервирайте хумуса с муса от краве сирене, репичките, суровото цвекло, печените лешници и пресните билки. Поднесете хумуса със сушени крекери със семена. Рецептата е подходяща за предварително приготвяне и транспортиране на обяда с вас до работното място, училище, пикник…

Комбинирай с 

Нежно розе от Прованс е идеално за това ястие, защото съчетава свежестта на бялото вино с деликатна структура и мекота. Леката му плодова сладост балансира сладките и земни нотки на цвеклото, докато киселинността подчертава кремообразността на сиренето от овче мляко.