Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Поширани яйца с овче сирене, левурда, препържено масло с червен пушен пипер и квасен селски хляб

Рецепта за поширани яйца с овче сирене, левурда, препържено масло с червен пушен пипер и квасен селски хляб на шеф Пенов.
Купи всички продукти с един клик.

Поширани яйца с овче сирене, левурда, препържено масло с червен пушен пипер и квасен селски хляб
Поширани яйца с овче сирене, левурда, препържено масло с червен пушен пипер и квасен селски хляб

Рецепта за поширани яйца с овче сирене, левурда, препържено масло с червен пушен пипер и квасен селски хляб

serve

4 порции

timer

15 минути

Лесно

Продукти

  • 12 яйца
  • вода
  • винен оцет
  • 350 г овче мляко
  • 200 г овче сирене
  • 80 г масло
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • ½ връзка пресен копър
  • 5-6 листа левурда (може да се замени със спанак)
  • квасен селски хляб

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно измитата левурда и я добавете към овчето разбито кисело мляко. Разтопете маслото в тиган и когато започне да цвърчи и да става златисто, дръпнете от огъня. Изчакайте 1 минута и добавете пушения червен пипер. В дълбока тенджера сложете да заври водата с оцета. Междувременно в малки купички или сосиери счупете внимателно яйцата. Когато водата заври, намалете огъня да ври много леко и изсипете яйцата едно по едно. Поширайте ги за 4 минути, като гледате водата да не ври, а да къкри съвсем леко, така че да повдигне яйцата от дъното. Не ги бъркайте и не въртете водата! Извадете ги с решетъчна лъжица върху чиния с кухненска хартия да се отцедят. Разпределете млякото в чиниите и отгоре подредете яйцата, поръсете с натрошено овче сирене, полейте с препърженото масло, поръсете със ситно нарязан копър и сервирайте с препечения квасен хляб.