You are using an outdated browser and our website might not work as expected. Please upgrade or change your browser for a better experience.

рецепта-Рамен с пилешко, мариновано яйце, нори, спанак и манатарки

Сготви рамен с пилешко, мариновано яйце, нори, спанак и манатарки по рецептата на шеф Владислав Пенов.
Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.

Рамен с пилешко, мариновано яйце, нори, спанак и манатарки
Рамен с пилешко, мариновано яйце, нори, спанак и манатарки

Рецепта за рамен с пилешко, мариновано яйце, нори, спанак и манатарки

serve

4 порции

timer

30-35 минути

Трудна

Предварителна подготовка (пилешки рамен бульон и мариновани яйца 12 часа)

Продукти

За пилешкия рамен бульон
  • 2 пилешки комплекта
  • 1/2 глава лук, нарязана на едро
  • 2 скилидки чесън (смачкани)
  • 40 г джинджифил (нарязан на тънко)
  • 2 стръка пресен лук, разрязан през средата
  • ½ чаша саке
  • 4,5 л вода
  • 3 г комбу водорасли
  • 50 г сушена манатарка
Мисо таре
  • ½ глава лук, нарязан на дребно
  • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
  • 10 г джинджифил, нарязан на ситно
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно (само бялата част)
  • 30 мл саке
  • 30 мл мирин
  • 100 г Широ Мисо
  • 120 г Лещен сос
Рамен яйца
  • 4 яйца
  • 110 г Лещен Сос
  • 10 мл сусамово олио
  • 40 мл мирин
  • 200 мл вода
  • 1 скилидка чесън, нарязана на много ситно
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на много ситно
За самия рамен
  • 500 г пилешки гърди
  • 30 мл олио
  • сол на вкус
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • пресен спанак 2 големи шепи
  • 4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 бр. Нори кори, нарязани на 4
  • 4 бр. рамен яйца
  • сушени манатарки от бульона
  • 200 г Мисо таре
  • 2 л пилешки рамен бульон
  • 4 бр. рамен нудли

Начин на приготвяне

За пилешкия рамен бульон - Измийте пилешките фенери, крака, шийки и крила под студена вода. Дреболийките отделете настрана и заделете за супа или някоя друга рецепта. В отделна вряща вода поширайте пилешкото за 30 секунди, докато побелее. Отцедете го и изхвърлете водата.Сложете всички съставки за пилешкия бульон в подходяща голяма тенджера и добавете водата. Заврете бульона и когато кипне, намалете огъня на много слабо и започнете да обирате оформящата се пяна на повърхността, като внимавате да не разбърквате продуктите, за да не стане мътен бульонът. Варете 3 часа на много тих огън. Сместа трябва едва да къкри, за да стане хубав и бистър бульон. Не покривайте с капак! Добавете комбу водораслите и сушените манатарки и варете на много тих огън още 5 минути. (Оставете бульона захлупен да почине поне 30 минути). Прецедете бульона през цедка и кухненска хартия в купа или друг подходящ съд. Отстранете месото от фенерите и заделете за супа или друго ястие. Оставете манатарките за гарнитура за рамена.

Мисо таре - Сложете всички съставки без мисото в малка кана. Пасирайте ги с пасатор, докато се оформи хомогенна кремообразна смес. Прехвърлете сместа в малък тиган или касерола и гответе на тих огън около 3 минути, като разбърквате периодично. Махнете от огъня, добавете мисо пастата и разбъркайте много хубаво. Отделете тарето настрана и го запазете за сервиране.

Рамен яйца - Смесете всички съставки без яйцата, за да направите маринатата. В долната част на яйцата пробийте малка дупка с игла или карфица. Заврете вода в подходящ съд и добавете яйцата едно по едно. Засечете веднага 6 минути и 30 секунди. Извадете ги и ги шокирайте във вода с лед. Обелете внимателно яйцата и ги мариновайте в марината за поне 12 часа.

За самия рамен - Овкусете пилешкото месо със сол и пипер и го оставете 10 минути да поеме. Запечатайте го на тиган откъм кожата на силен огън, докато хване златист цвят (приблизително 3-4 минути). Обърнете пилешкото в подходяща тавичка с кожата нагоре и го запечете за 8 минути в предварително загрята фурна на 200 C. Извадете го и го оставете да почине за 5 минути. В подходящ съд загрейте пилешкия бульон за рамен до степен почти да кипне. В отделен съд сварете рамен нудлите във вряща подсолена вода за 4-5 минути и след това ги отцедете. В същата вода бланширайте спанака за 10 секунди, колкото да омекне и го отцедете и него. Разпределете по 50 г мисо таре в купите за сервиране. Добавете врелия рамен бульон и разбъркайте, за да се разтвори тарето. Добавете нудлите от едната страна, а от другата наредете нарязаното пилешко, нори кори, пресния лук, спанака, манатарките и рамен яйцата.