Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Шакшука с чоризо

Сготви Шакшука с чоризо по рецептата на шеф Станислав Иванов.

Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.

Шакшука с чоризо
Шакшука с чоризо

Рецепта за Шакшука с чоризо

serve

2 порции

timer

60 минути

Лесна

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • ½ глава лук
  • 220 г наденица чоризо
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 220 мл доматен сос (пасирани домати)
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. кайенски пипер
  • 4 яйца
  • ¼ ч.ч. натрошено прясно сирене
  • 1 с.л. нарязан кориандър
  • 1 багета

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 230℃. В голям чугунен тиган загрейте 1 с.л. зехтин. Добавете нарязания лук и гответе до омекване, около 5 мин.

Добавете накъсаната на парченца наденица чоризо. Запържете до тъмнокафяв цвят. Ако желаете, отстранете излишната мазнина, отделена от наденицата или оставете малко от нея за повече вкус на ястието.

Добавете нарязаните домати и пасираните домати. Овкусете със сол и кайенски пипер. Разбъркайте и гответе 10 мин. на умерен огън, докато доматите омекнат.

Оформете 4 дупки в сместа и във всяка чукнете по 1 яйце. Поставете тигана в загрятата фурна, по средата. Печете 10 мин.

Щом извадите тигана от фурната, натрошете сиренето върху яйцата. Поръсете с нарязан на ситно кориандър и сервирайте веднага с препечен хляб.