Сготви Шакшука с чоризо по рецептата на шеф Станислав Иванов.
Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.
Рецепта за Шакшука с чоризо
2 порции
60 минути
Лесна
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- ½ глава лук
- 220 г наденица чоризо
- 400 г нарязани домати от консерва
- 220 мл доматен сос (пасирани домати)
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.л. кайенски пипер
- 4 яйца
- ¼ ч.ч. натрошено прясно сирене
- 1 с.л. нарязан кориандър
- 1 багета
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 230℃. В голям чугунен тиган загрейте 1 с.л. зехтин. Добавете нарязания лук и гответе до омекване, около 5 мин.
Добавете накъсаната на парченца наденица чоризо. Запържете до тъмнокафяв цвят. Ако желаете, отстранете излишната мазнина, отделена от наденицата или оставете малко от нея за повече вкус на ястието.
Добавете нарязаните домати и пасираните домати. Овкусете със сол и кайенски пипер. Разбъркайте и гответе 10 мин. на умерен огън, докато доматите омекнат.
Оформете 4 дупки в сместа и във всяка чукнете по 1 яйце. Поставете тигана в загрятата фурна, по средата. Печете 10 мин.
Щом извадите тигана от фурната, натрошете сиренето върху яйцата. Поръсете с нарязан на ситно кориандър и сервирайте веднага с препечен хляб.