Използвате неактуализиран браузър и сайтът ни може да не работи правилно. Моля, обновете или сменете браузъра за по-добро преживяване.

рецепта-Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета

Сготви Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета по рецептата на шеф Станислав Иванов.

Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.

Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета
Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета

Рецепта за Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета

serve

2 порции

timer

60 минути

Лесна

Продукти

  • 400 г пресни скариди 60-40 размер
  • 100 г микс чери домати
  • 30 г каперси
  • сок от лайм
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 80 мл животинска сметана
  • 1 с.л. паста от домати
  • брускета
  • 50 г краве масло
  • 2 скилидки чесън
  • връзка копър

Начин на приготвяне

В тиган запържваме чесън на ситно с малко зехтин, добавяме добре почистени скариди, след това чери домати, каперси, лайм сок, овкусяваме със сол и черен пипер.

След това добавяме една супена лъжица доматена паста и 80 мл животинска сметана. За финал запичаме във фурната брускетата. По желание може да я намажете с масло и чесън.