Сготви Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета по рецептата на шеф Станислав Иванов.
Виж рецептата и вземи всички продукти от eBag.
Рецепта за Скариди в средиземноморски сос и хрупкава брускета
2 порции
60 минути
Лесна
Продукти
- 400 г пресни скариди 60-40 размер
- 100 г микс чери домати
- 30 г каперси
- сок от лайм
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 80 мл животинска сметана
- 1 с.л. паста от домати
- брускета
- 50 г краве масло
- 2 скилидки чесън
- връзка копър
Начин на приготвяне
В тиган запържваме чесън на ситно с малко зехтин, добавяме добре почистени скариди, след това чери домати, каперси, лайм сок, овкусяваме със сол и черен пипер.
След това добавяме една супена лъжица доматена паста и 80 мл животинска сметана. За финал запичаме във фурната брускетата. По желание може да я намажете с масло и чесън.