Български продукт Шоколадови Бонбони Gelatiamo Ръчни 6 бр
Годно до: 15/12/2025
Великден е празник, на който да се събереш с близките си на вкусна и богата трапеза, да споделите щастливи мигове заедно, да отпразнувате настъпването на пролетта и пробуждането на природата за нов живот. Трапезата трябва да е пъстра, осеяна с цветове, яйцата да са шарени, а настроението да е много слънчево. Ние ти го пожелаваме и ти предлагаме следните продукти, които да те улеснят в подготовката за този светъл и красив празник! И дано твоите яйца да са най-червени, а близките ти най-здрави! Защото чудото на празника е в споделените моменти.
2 порции
1.5 часа
Средна
Забъркай марината от течните съставки и потопи агнешкото. Добре е да поседи в марината около час, като периодично разбъркваш.
Към мекото масло добави сухите подправки и смеси добре.
Запечи агнешките стекове на среден огън за около 4-5 мин. от всяка страна.
Сервирай на дъска и върху всеки стек постави парченце билково масло. Добър апетит!
2 порции
60 минути
Средна
Овкуси агнешко със сол и подправка за агнешко навсякъде. Загрей 1 с. л. зехтин в тиган с тежка основа на висока температура. Запържи котлетите за около 1 минута от всяка страна. Към смления шамфъстък добави галетата и разбъркай. Смеси горчицата и пестото и разбъркай. Намажи всеки котлет, след което оваляй в шамфъстъка. Печи в предварително загрята на 250 градуса фурна за 5-6 минути. Гарнирай с намачкан сладък картоф, който може да изпечеш или свариш предварително. Поръчай всички продукти за тази празнична рецепта от eBag.
12 порции
45 минути
Лесна
Приготви сиропа като свариш мащерката във вода и добавиш захарта. Вари 10-15 мин., след което добави лимона и свали от огъня, за да се охлади.
Сложи всички продукти за крема без кокосовите стърготини, ягодите и 220 мл сметана в голяма купа и разбий на средна скорост, докато получиш гладък и пухкав крем. Добави кокоса и разбъркай. Нарежи по-голямата част от ягодите на филийки. Разбий отделно сметаната/220 мл/ на сняг, без да добавяш захар или друг подсладител.
Постави блат от козунак във форма за печене с ринг, сиропирай го със сиропа. Постави половината от кокосовия крем. Нареди плътен слой от нарязани ягоди. Върху тях добави разбитата сметана. Постави и втория блат от козунак. Сиропирай и добави останалия крем. Подреди ягодите по цялата повърхност на крема и декорирай с великденски шоколад и ядливи цветя.
Прибери тортата за около час-два в хладилник и премахни ринга, когато я извадиш.
6 порции
4 часа
Средна
В купа накисни стафидите в рома. Активирай маята като я смесиш с топлото мляко, 2 с.л. от брашното и захарта. Разбъркай и остави за около 15 минути. На плота изсипи 1/2 от останалото брашно и направи кладенче. Изсипи яйцата, цеденото кисело мляко, ванилията и сместа с маята. Започни да месиш с ръце.
На части добави останалото брашно. Продължи да месиш, докато получиш меко и еластично тесто.
Когато тестото е готово, добави олиото с лъжица, една по една, като омесваш добре след всяка. Оформи на топка и сложи в дълбока купа, намазана с олио и остави да втасва за 1-2 часа. Трябва да удвои обема си. Приготви си форма за мъфини и 12 хартиени чашки за печене на мъфини. Добави плънката със стафиди, като ги отцедиш добре. Добави ги към втасалото тесто и омеси отново. Раздели тестото на 12 равни части.
От всяка топка оформи два фитила. Усучи ги и направи възел. Остави оформените мъфини да втасат за още 20-30 минути. Загрей фурната на 170С. Разбий 1 жълтък и намажи втасалите мъфини. Отгоре поръси със захар и печи на 170С за около 20 минути. Добър апетит!
Ако предпочиташ да се отдадеш на традиционна рецепта за Великденски козунак, не се притеснявай. Имаме я.
8 порции
15 минути
Лесна
С телена бъркалка разбий белтъците на пяна. Добави постепенно захарта, докато поеме и сместа стане снежно бяла. Добави лимоновия сок и разбъркай добре. Накълцай лешниците. Залей козунака с глазурата и поръси с ядките. Добави пресни плодове и ясливи цветя.
4 порции
10 минути
Лесна
Блендирай майонезата, жълтъците и овкуси с малко сол. Напълни дупките от жълтък с получената смес и декорирай с ядливи теменужки
Свари яйцата. Разтвори боята във вода според упътването. Постави по едно яйце във всяка купичка, много внимателно, без да го мърдаш. С ръка леко подхвани яйцето и го извади. Внимавай боята да не се разтече по чистата част на яйцето. Остави да изсъхне и декорирай с маркер.
Свари яйцата. Върху ръкавица постави малко от боята/течна боя от ампули/ и разтрий. Постави яйцето в боята и обгърни с пръсти. Направи го еднократно и остави да съхне.
Годно до: 15/12/2025
Годно до: 21/10/2025
Годно до: 08/08/2025
Годно до: 08/08/2025
Годно до: 08/08/2025
Годно до: 08/08/2025
Годно до: 28/02/2026
Годно до: 24/12/2025
Годно до: 20/01/2026
Годно до: 12/10/2025
Очаквана доставка:
5.08.2025
Годно до: 15/05/2026
Годно до: 10/10/2027
Годно до: 22/09/2026
Годно до: 21/09/2025
Годно до: 31/05/2026
Годно до: 14/10/2025
Годно до: 20/10/2025
Годно до: 01/02/2026
„ДарПазар“ е общност, която обединява социални предприятия от всички краища на България. Mисията на „ДарПазар“ е да помага – на малки и големи социални предприемачи да стигат до повече хора. Да са смели, да разкажат за това, което правят, да търсят и намерят хората, които са готови да се свържат със смислени неща, които да подкрепят.
Ако си купите от тях, ще подкрепите конкретна човешка съдба, идея, развитие. Всяка покупка е част от устойчиво решение за по-добра среда, в която да успяваме всички.
100% от приходите, които eBag събере от продажбата на продуктите от ДарПазар, ще бъдат предоставени на съответните социални предприятия, които са ги изработили. Пазаруваш с кауза, даряваш смисъл!
Годно до: 13/08/2025
Годно до: 13/08/2025
Годно до: 05/08/2025
Годно до: 05/08/2025
Годно до: 05/08/2025
Годно до: 04/08/2025
Годно до: 19/03/2026
Годно до: 08/08/2025
Годно до: 11/08/2025
Годно до: 27/08/2025
Годно до: 23/08/2025
Годно до: 25/08/2025
Годно до: 22/08/2025
Годно до: 22/08/2025
Годно до: 24/08/2025
Годно до: 23/08/2025
Годно до: 19/08/2025
Годно до: 19/08/2025
Годно до: 17/08/2025